Vučić: Videću da li će Kosovo da poštuje ono što je rekao Grenel 1Vučić Foto: Instagram /Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se tek videti da li će Kosovo da poštuje ono što je rekao američki izaslanik Ričard Grenel o nekandidovanju u međunarodne organizacije, jer četiri godine to nije prihvatalo.

On je, u izjavi novinarima u Čačku, istakao da su Amerikanci rekli da će se u Vašingtonu razgovarati samo o ekonomiji, i priznanje nezavisnosti Kosova neće biti tema, a da je do sada 50 puta razgovarao i sa Grenelom i sa izaslanikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom.

Pred nama nije lak period, ali ćemo znati da se borimo za naše državne i nacionalne interese i čuvamo ih, poručio je on, ističući da će, posle dugog telefonskog razgovora juče sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, danas imati još pet razgovora „sa različitim ljudima iz Evrope i sveta“.

Vučić je rekao da ga uskoro očekuje još jedan vrlo važan sastanak o kome ne sme još da govori.

Mi ćemo da razgovaramo, od razgovora nikad nismo bežali, ali ćemo da čuvamo svoje interese, naglasio je on, i poručio onima koji pričaju da će Srbija priznati nezavisnost Kosova da prestanu sa lažima i „puste ljude da odgovorno rade svoj posao“.

On je konstatovao da se u slučaju Kosova vodi velika međunarodna igra, „pre svega među velikim igračima“, a Srbija i Albanci su tu mali.

Prema mišljenju Vučića, problem je što po pitanju Kosova nema suštinskog rešenja, za koje bi mogao da pomisli da bi bilo potpuno prihvatljivo ili potpuno neprihvatljivo za obe strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari