Vukadinović izlazi na izbore 1Đorđe Vukadinović Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Nakon Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Zorana Živkovića, poslanika SMS i samostalni poslanik Đorđe Vukadinović saopštio je novinarima u parlamentu Srbije da namerava da izađe na predstojeće parlamentarne izbore.

Kako je obrazložio svoju odluku “aktuelnoj vlasti ne treba prepustiti institucije u naredne četiri godine”.

Vukadinović nije precizirao sa kim će izaći na izbore, ali je naveo da bi to trebalo da bude “nadstranačka politička opcija u kojoj bi bili ugledni pojedinci”.

Ta opcija, prema Vukadinovićevim rečima, trebalo bi da bude otvorena prema političkim ličnostima koji se nisu mnogo ukaljali, a koja bi mogla da ostvari dvocifreni rezultat.

“Kako je moguće da se čekalo nekoliko meseci da bi se postavilo pitanje da li bojkot važi samo za republičke ili i za lokalne izbore, i ko je koga izdao, a ko izneverio Sporazum sa narodom. Da je upola energije utrošeno na argumentovanu kritiku vlasti, možda bi opozicija stajala bolje i mogla da razmišlja o dve opozicione liste. Kako god se završili izbori imaće legitimitet”, istakao je Vukadinović i dodao će odluke skupštine ili vlade, bez obzira da li neko bojkotuje ili ne, važiti ,a da je sve drugo obmana javnosti, svesna ili nesvesna, možda puste želje ili neki drugi planovi.

Vukadinović je poručio da je dobro da opozicija u Skupštini makar svedoči o tome šta se zbiva.

Imali smo 2016.godine manifestaciju uspešnog nastupa opozicije kada se ujedinila da bi sprečila neku vrstu izborne krađe, ali zašto se nije nastavilo tim putem, to je drugo pitanje”, rekao je Vukadinović.

I poslanik Nove stranke Zoran Živković ponovio je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da uslovi za izlazak na izbore u Srbiji nisu savršeni ali da su to „sve razlozi da se ne pobegne sa megdana u mišju rupu za one koji se ne stide što su političari“.

„Ko jeste političar i ko želi da vidi zdravu, modernu Srbiju, neka se spremi za tešku borbu. U takvoj borbi se postaje junak i vođa opozicije, naša bliska budućnost od pre 20 godina nam to potvrđuje. Sajuz za Srbiju ili Savez za Srbiju proglasio je bojkot i proglasili su da je bojkot uspeo, na čemu im čestitam i neću se baviti njima do 27. aprila, što je dan nakon izbora“, rekao je Živković i dodao da se „svi oni koji ne smeju da govore na mitinzima, koji se kriju kada novinari traže da im daju izjavu, koji beže sa megdana, ponašaju kao što to rade ljudi koji žele nešto da sakriju, ne otkrivajući na koga pritom misli .

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari