Vulin: Lično ću podneti prijavu kako bi nadležni ispitali navode Nedeljnika 1Foto: Beta

Ministar odbrane Aleksandar Vulin zatražio je danas od nadležnih organa da odmah ispitaju navode da je nelegalno došao u posed elektronske prepiske glavnog urednika lista Nedeljnik Veljka Lalića i bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca.

Navodeći da će „lično“ podneti prijavu kako bi započeo taj proces, Vulin je u pisanoj izjavi optužio Šutanovca da je tokom ministarskog mandata „skinuo mejl u časopisu Naša Borba sa kolumnom Gorana Petrovića i zatražio od glavne urednice lista Olivere Zekić da kolumnu ne objavi“.

„Lažov kakav je Šutanovac i ne može drugačije nego da misli da svi lažu. Ono što je Šutanovac radio ja nisam i neću. Ovo je samo da ga podsetim. A ja tražim da odmah nadležni organi ispitaju navodnike Nedeljnika, i da o svom zaključku obaveste našu javnost. Lično ću podneti prijavu da započnem proces“, naveo je ministar odbrane a preneo njegov kabinet.

Savet za strateške politike optužio je ranije danas ministra odbrane Aleksandra Vulina da je nelegalno i protivno Ustavu Srbije „došao u posed“ elektronske prepiske predsednika te nevladine organizacije Dragana Šutanovca i glavnog urednika lista Nedeljnik Veljka Lalića.

Savet je pozvao nadležne državne organe, a posebno Republičko javno tužilaštvo, da sprovedu istragu u vezi tog slučaja i preduzmu adekvatne mere prema svim umešanim akterima.

Prethodno je i redakcija Nedeljnika pozvala istražne organe da utvrde da li je ministar odbrane Aleksandar Vulin, ili bilo ko drugi, „koristio resurse tajnih službi, i to nespretno, kako bi presretao komunikacije poput elektronske pošte“.

Povod za tu aferu je Vulinova izjava dostavljena Tanjugu u kojoj je reagovao na autorski tekst Dragana Šutanovca koji nije objavljen ni u jednom mediju, već ga je bivši ministar odbrane nudio na ojavljivanje glavnom uredniku Nedeljnika Veljku Laliću, o čemu su se dogovarali elektronskom prepiskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari