Vulin pozvao ministarku BiH da se ogradi od izjave Džaferovića da je Kosovo nezavisno 1Foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE/DS

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, pozvao je danas ministarku spoljnih poslova BiH Biseru Turković da se „odmah ogradi“ od izjave člana Predsedništva BIH, Šefika Džaferovića, da je Kosovo nezavisno, navodeći da će, ako ona to ne učini, smatrati da „podržava komadanje Srbije“.

Prethodno je ministarka BiH pozvala predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se „odmah ogradi“ od Vulinovih izjava o „ujedinjenju srpskog sveta“, navodeći da će u suprotnom smatrati da je zvanična politika Srbije „rušenje Dejtonskog sporazuma“ i pripajanje Srbiji delova BiH.

„Radujem se što ste rešili da branite Dejton, to onda sigurno znači da ste za vraćanje svih dejtonskih ovlašćenja Republici Srpskoj, a posebno ste protiv deklaracije SDA koja traži ukidanje RS. Ako odmah ne osudite stav SDA da RS treba da se ukine i da su Srbi ‘genocidaši’ – kako kaže Bakir Izetbegović, smatraću da podržavate takve napade na Dejton, RS i na Srbe“, rkao je Vulin, prenelo je njegovo ministarstvo.

Dodao je da s Vučićem ne deli uvek ista mišljenja o svakom pitanju i pozvao ministarku da pre „ulaska u raspravu“ s predsednikom Srbije, odgovori „ko je pokušao da ubije Vučića u Srebrenici i zašto nema imena počinilaca i nalogodavaca“.

„Zaboravili ste, gospođo Turković, da kažete da sam rekao da će se Srbi ujediniti mirno, bez i jednog metka kada se za to steknu uslovi. Ako su mogli Nemci, zašto ne bi mogli i Srbi, ili ste Vi i protiv ujedinjene Nemačke“, pitao je Vulin ministarku BiH.

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković (SDA) pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se ogradi od izjava ministra unutrašnjih psolova Aleksandra Vulina o „ujedinjenju srpskog sveta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari