Vulin zahvalio Čepurinu na podršci Rusije oko Kosova 1Čepurin i Vulin Foto: MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin zahvalio se danas, na sastanku, ambasadoru Ruske Federacije Aleksandru Čepurinu za podršku Rusije teritorijalnom integritetu Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, kao i za glasnu i doslednu podršku pozicijama Srbije u Savetu bezbednosti UN.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, ministar odbrane istakao je da je zbog aktuelnih dešavanja otežan dalji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, kao i mogućnost postizanja kompromisa. Prema njegovim rečima, Srbija smatra da bi formiranje „vojske Kosova“ izazvalo ozbiljne bezbednosne probleme za čitav region i snažno se tome protivi.

Ministar Vulin i ambasador Čepurin, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, naglasili su da su veoma zadovoljni bilateralnom vojno-tehničkom saradnjom i da će oba ministarstva odbrane preduzeti mere za unapređenje saradnje u oblasti odbrane.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou. Poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Republici Srbiji, 17.  januara, ostavila je snažan utisak i u Srbiji i u Rusiji. Takođe, istaknuto je i da između dve zemlje postoje istorijski duboki koreni i duhovna bliskost, koju otvoren i iskren odnos dva predsednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, dalje jača u cilju postizanja novih vrednih rezultata.

Vulin naglasio je da će sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejem Šojguom razgovarati o unapređenju saradnje već na Osmoj Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari