Za 15 odborničkih mandata konkuriše 48 kandidata 1Foto: N. K.

U Sevojnu će u nedelju, 4.marta, biti održani redovni lokalni izbori na kojima će građani moći da glasaju na pet biračkih mesta i za ukupno četiri izborne liste.

Na drugim lokalnim izborima od 2014. godine, kada je Sevojno dobilo status gradske opštine, učestvovaće četiri izborne liste, odnosno dve manje nego pre četiri godine.

Na glasačkom listiću biće izborne liste sledećim redosledom: „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Sevojno“ (SNS- SPS- PUPS- SNP), „Ujedinjeni pobeđujemo, za Sevojno. Za Srbiju.“ (Zdrava Srbija, DS, DSS, uz podršku Pokreta slobodnih građana, SDS, LDP, Narodne partije i Nove Srbije), „Dr Vojislav Šešelj – SRS“ i „Srpski pokret Dveri“.

Sevojnička skupština ima 15 odbornika i, kako su učesnici izbora predložili ukupno 48 kandidata, za jedan mandat konkuriše više od troje kandidata. Koalicije „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Sevojno“ i „Ujedinjeni pobeđujemo, za Sevojno.Za Srbiju.“ predložile su po 15 kandidata, na listi „Dr Vojislav Šešelj -SRS“ nalazi se 12, dok je „Srpski pokret Dveri“ ponudio šest odborničkih kandidata.

U birački spisak te jedine gradske opštine u Užicu je upisano 5.882 građana, što je za oko 100 manje nego na prethodnim izborima.

Na prethodnim izborima, SNS je osvojila pet, NS i SPS-PUPS-JS po tri, tadašnji URS dva, a DS i DSS po jedan mandat. Kako nijedna lista nije osvojila apsolutnu većinu, formirana je vladajuća kolicija ( SNS, NS, SPS-PUPS-JS i URS) koju čine 13 odbornika.

Sevojničani će u nedelju izabrati novu lokalnu vlast glasanjem na pet biračkih mesta, koja će biti otvorena od 7 do 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari