Za slobodne izbore, protiv laži i korupcije 1Foto:Danas

Protesti protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu nastavljaju se večeras na Pozorišnom trgu od 18 časova.

Na skupu će biti obeležena prva godišnjica protesta u Novom Sadu i borbe za slobodne i poštene izbore, ali i razobličen izborni inženjering sa samovoljnim smanjenjem izbornog cenzusa i druge manipulacije kojim vladajućem režim pokušava da sakrije očiglednu istinu da izbori u Srbiji sada nisu ni slobodni ni pošteni. O tome, kao i o drugim temama od interesa za građane,  govoriće predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke u Vojvodini Nebojša Novaković i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Iz novosadskog Saveza za Srbiju ističu da će sa protesta biti upućen poziv opozicionim političkim organizacijama i građanskim inicijativama da se pridruže „Savezu za Srbiju“ u bojkotu lažnih izbora koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegove pristalice pripremaju za april.

Protiv autokratske vlasti i izbornih manipulacija se bori otporom i nepristajanjem, a odluka „Saveza za Srbiju“ i još nekih stranaka i građanskih organizacija da ne učestvuju u lažnim izborima se pokazala kao vrlo snažno i efikasno sredstvo u borbi za slobodne i poštene izbore. Zbog toga je jačanje demokratskog fronta za bojkot predstojećih izbora legitiman i jedini pravi odgovor na političku korupciju sa samovoljnim smanjenjem izbornog cenzusa i druge izborne podvale koje sadašnja vlast već uveliko priprema ne bi li sebi obezbedila nepostojeći legitimitet za novi mandat u državnim institucijama i organima.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari