Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju sa šefom misije OEBS u Prištini 1Foto: EPA / Christian Charisius (Arhiva)

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev razgovarao je danas sa šefom misije OEBS-a u Prištini Janom Bratuom.

Oni su razgovarali o svakodnevnim problemima sa kojima se susreću Srbi u južnoj pokrajini, a posebno o teškoćama prouzrokovanim trgovinskom blokadom za robu iz centralne Srbije, saopšteno je iz kancelarije za kosovo i Metohiju.

„Vlada Srbije je kooperativan partner u rešavanju svih problema na terenu“, rekao je Kozarev i istakao da bi Brisel kao medijator u dijalogu Beograda i Prištine morao da ima aktivniju ulogu u vršenju pritiska na Prištinu da povuče jednostrane mere.

Ukazujući na sve teži položaj Srba na Kosovu i Metohiji, Kozarev je kazao da međunarodne organizacije poput OEBS-a moraju imati ključnu ulogu u zaštiti najelementarnijih ljudskih prava srpskog naroda, koja se sve češće i flagrantnije ugrožavaju.

Bratu je informisao Kozareva o sadržaju izveštaja o Kosovu i Metohiji pripremljenog za sednicu Stalnog saveta OEBS u Beču, koja se održava naredne sedmice, kao i o radu Misije u prethodnom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari