Zelenović: Ceo Šabac zna da nas niko nije čuvao 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da su pristalice Srpske napredne stranke (SNS) zatražile od okupljenih ispred Gradske izborne komisije (GIK) da ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni u sredu, protestuju ispred njegove kuće, kao i ispred kuća Dušana Petrovića i Budimira Pavlovića.

„To je poziv na linč. Voleo bih da znam šta o tome ima da kaže načelnik policije, a voleo bih da znam šta kaže i ministar policije. Pitam se gde mi živimo”, rekao je Zelenović za Nova.rs.

Zelenović je objasnio da je prvo lažno objavljeno da njegovu kuću čuva obezbeđenje. „Ceo Šabac zna da nas niko nije čuvao, šta god da smo radili. Poznato je da ja idem biciklom na posao”.

On je rekao da je okupljenima ispred GIK rečeno da se raziđu, a da je predsednik Komisije i dalje u zgradi, dodavši da će u sredu biti podnete krivične prijave.

Pripadnici SNS, sa poverenikom za Šabac Aleksandrom Pajićem na čelu, upali su u utorak uveče u prostorije GIK i prekinuli sednicu.

Zelenović je posle toga za Nova.rs rekao da su upali pred kraj sednice i da su ženski članovi izborne komisije napustili prostorije, dok muškarcima to nije dozvoljeno, uz napomenu da su zvali policiju koja se nije pojavila.

U međuvremenu načelnik policije Šabac Zoran Jevđenić rekao je da su „apsolutno netačne“ tvrdnje Zelenovića da policija nije reagovala po prijavi članova Gradske izborne komisije u Šapcu“.

„Istina je da je policija odmah po prijavi predsednika GIK Budimira Pavlovića, da se ispred zgrade opštine okupilo više lica koja ne dozvoljavaju članovima GIK da napuste zgradu opštine, izašla na lice mesta”, naveo je Jevđenić u pisanoj izjavi koju je prenelo Ministartsvo unutrašnjih poslova.

On je naveo da je patrola policije utvrdila da se na oko 20 metara od zgrade opštine nalazi grupa ljudi, koji su rekli da su došli kako bi zaštitili izbornu volju građana, kao i da tom prilikom nije bilo nikakvog narušavanja javnog reda i mira, niti je bilo ko blokirao ulaze zgrade opštine Šabac u kojoj zaseda GIK.

Prema njegovim rečima, policija je postupila i po prijavi Pavlovića da se na prvom spratu zgrade opštine nalaze ljudi koji onemogućavaju rad GIK, a ulaskom u zgradu utvrđeno je da nema nikakvog narušavanja javnog reda i mira, niti se bilo ko od prisutnih u zgradi žalio da je na bilo koji način ugrožen.

„Nikakve protivzakonite radnje nisu utvrđene prilikom izlaska pripadnika policije na lice mesta, a o svemu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu”, rekao je Jevđenić i pozvao Zelenovića i sve druge da na zloupotrebljavaju policiju u političke svrhe „netačnim tvrdnjama da nije reagovala i na taj način obmanjuju građane”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari