Ziberaj: Međunarodni saradnici su nam rekli da Dačić ISIS-u prodaje srpsko oružje 1Foto: Facebook/ Profil Jetljir Zyberaj

Savetnik odlazećeg ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, Jetljir Ziberaj izjavio je da je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prodavao srpsko oružje ISIS u Siriji i da protiv Dačića „važna zapadna zemlja vodi istragu zbog tih poslova“.

„Ivica Dačić je lice srpskog organizovanog kriminala. Međunarodni saradnici su nam rekli da je Dačic´ balkanski diler koji ISIS prodaje srpsko oružje i da je pod istragom važne zapadne zemlje zbog ovih poslova.

Ove godine otputovao je u Irak, gde su njegovi prijatelji upali u probleme sa vlastima i Dačić je lobirao da obezbedi rute srpskim trgovcima oružjem na teritorijama pod kontrolom ISIS“, rekao je Ziberaj. Političke stranke u Srbiji i mediji danas izveštavaju o vezama Ivice Dačića sa mrežama organizovanog kriminala i krijumčarima oružja“, napisao je Ziberaj u postu na Fejsbuk nalogu.

On je rekao da je odavno govorio javno o, kako je naveo, Dačićevim vezama sa prodajom oružja u različitim regionima sveta.

„Ivica Dačić je objavio lažne diplomatske note sa takozvanim povlačenjem priznanja Kosova, ali cela njegova kampanja bila je da obezbedi nova tržišta za srpske trgovce oružjem u Africi i drugim regionima sveta.

Kamuflirajući taj cilj u borbi protiv Kosova, kako bi sticao političke poene u Srbiji, on je dobio samo milione evra od krijumčara oružja. Njegova maska se polako skida, a uskoro će završiti u zatvoru zbog ovih prljavih poslova koje je obavio“, objavio je Ziberaj na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari