Živković: Nećemo biti na istoj listi sa Pokretom Srbija 21 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Nove stranke Zoran Živković najavio je da će ta partija u subotu, 7. februara odlučiti da li će učestvovati na predstojećim izborima, navodeći da je atmosfera među članstvom stranke takva da treba izaći na izbore.

“Konferencija Nove stranke, kao najviši stranački organ u subotu će odlučiti da li će učestvovati na prolećnim izborima,ili ne. Predsedništvo će po Statutu predložiti odluku Konferenciji, a siguran sam da će i pre toga lokalni odbori Nove stranke izneti svoj stav u vezi izbora. Inače atmosfera u stranci je takva da članovi žele da izađu na izbore”, istakao je lider Nove stranke Zoran Živković, napominjući da njegova stranka nikad nije bila niti će biti pridruženi član bilo čega.

On je potvrdio da je razgovarao sa predstavnicima Srbije 21, ali je naveo da nije realno da Nova stranka bude na istoj listi Srbijom 21, organizacijom, prema kojoj je, kako je naveo, ima rezerve.

“Imali smo razgovor sa Pokretom Srbija 21 i izrazili smo svoje rezerve i programski i personalno prema nekim rešenjima, tako da mislim da nije realno da budemo na istoj listi na ovim izborima. Nećemo ulaziti ni u kakvu koaliciju ako nismo sigurni da imamo potpuno poverenje u stavove i personalna rešenja druge strane”, naveo je Živković, dodajući da će njegova stranka na lokalu razgovara sa pojedinim strankama, među kojima su i one koje su proglasile bojkot.

Nova će, kako je naveo na lokalnom nivou nastupi sa nekim manjinskim partijama, organizacijama penzionera i udruženjima građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari