Žujović: Kandidujem se za predsednika, očekujem da Vučić prizna izborni poraz mirnim putem 1Pulmolog Dejan Žujović Foto: Gradski Institut za plućne bolesti

Pulmolog Dejan Žujović, predsednik pokreta „Za naše ljude“, rekao je danas da je doneo konačnu odluku da se kandiduje na izborima za predsednika Srbije, koji će biti održani 2022. godine.

Žujović je za portal Direktno.rs kazao da će opozicija na sledećim izborima pobediti na svim nivoima i izrazio je nadu da će Aleksandar Vučić izborni poraz priznati mirnim putem.

„Siguran sam da će na predstojećim izborima opozicija pobediti na svim nivoima. Očekujem da će Aleksandar Vučić mirnim putem priznati izborni poraz. Nadam se da se neće zaigrati jer to može samo loše da se završi po njega, a ne po nas. Ja se zato brinem za njega“, kazao je Žujović.

On kaže da ako ova vlast bude trajala duže od dve godine „moći ćemo da obrišemo granice ove zemlje jer kao država nećemo postojati“.

Žujović veruje u Srbiju koja bi bila na „čast i obraz“ našim precima, kojom bi vladali Ustav i zakoni i iz koje ne bi svake godine bežalo 50.000 mladih i obrazovanih ljudi „samo zato što nemaju člansku kartu Srpske napredne stranke“.

„Srbiji je potreban predsednik koji bi bio sabirna komponenta ovog društva. Ne treba nam predsednik koji razdvaja, svadja i vredja narod. Ne treba nam predsednik koji unosi strah i nesigurnost. Ne treba nam predsednik koji se ne pridržava epidemioloških mera i koji svojim ponašanjem predstavlja loš primer gradjanima“, rekao je on.

Žujović je naglasio da Srbiji treba predsednik koji će se držati ustavnih ovlašćenja i koji će biti pravi primer kakav čovek treba da bude kao član ovog društva.

„Očekujem i da kolege iz opozicionih stranaka salonsko vođenje politike zamene terenskim radom. Protiv nas je jedna ozbiljna mašina s ogromnom količinom novca, ozbiljnom infrastrukturom i svim državnim resursima na raspolaganju. Oni ne troše svoj novac, nego uzimaju iz državne kase bez ikakvih ograničenja. Njima je teško parirati, ali ako se mi iz opozicije udružimo to će značajno promeniti odnose na terenu“, rekao je Žujović za Direktno.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari