Zukorlić podržao Vučićeve mere za natalitet 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednik Stranke pravde i pomirenja i poslanik Muamer Zukorlić saopštio je danas da podržava odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića o podršci majkama kroz mesečne naknade za treće i četvrto dete.

Pored podrške majkama, a kako bi se zaustavila dalja demografska i migraciona erozija društva, Zukorlić smatra da
je neophodno preduzeti hitne mere u pogledu podrške selu. Prema njegovom predlogu, potrebno je potpuno oslobađanje od poreza za sela iznad 600 metara nadmorske visine i davanje poreskih olakšica od 40 odsto za sela niže nadmorske visine.

U istom cilju, neophodno je formiranje Fonda za beskamatno kreditiranje mladih početnika u biznisu. Zukorlić ukazuje da je od ovih mera moguće očekivati rezultate ukoliko se hitno pristupi temeljnoj duhovnoj, moralnoj i mentalnoj obnovi društva, prevashodno kroz sistem obrazovanja.

To podrazumeva potpunu i suštinsku reorganizaciju obrazovnog sistema u kome bi učenik i student bili centralne figure tog sistema gde bi iz obrazovnog procesa dobili generacije mladih spremne da ponesu lične, porodične i društvene odgovornosti u budućnosti, ocenio je Zukorlić u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari