Zukorlić: Propao pokušaj saradnje bošnjačkih stranaka, Đerlek nije zaslužio unapređenje 1Foto: Beta/Milan Obradović

Muamer Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) rekao je danas za Betu da je definitivno propao pokušaj saradnje bošnjačkih stranaka i za to je okrivio predsednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Ugljanina.

„SPP je pokušala da oživi inicijativu o saradnji bošnjačkih stranaka, tome se pridružilo i Bošnjačko nacionalno veće (BNV), međutim, Ugljaninu je bio prioritet da po svaku cenu sačuva vlast u pojedinim sandžačkim opštinama, a ne zajednička borba protiv kriminala i korupcije, rešavanje pitanja položaja Bošnjaka u Srbiji, statusa Sandžaka i formiranje jedinstvene islamske zajednice“, rekao je Zukorlić.

Predsednik SPP je kazao da je Sulejman Ugljanin podelio javnost u Sandžaku na Veliku Srbiju i Bošnjake, „s tim što je naravno samo on ta bošnjačka strana“.

„Ugljanin smatra da je pitanje položaja Bošnjaka i statusa Sandžaka njegovo ekskluzivno pitanje, iako zna da ga ne može rešavati sam. Zapravo, njemu je potrebno nerešeno pitanje položaja Bošnjaka i statusa Sandžaka da bi ga koristio za radikalizaciju svoje retorike kada je to njemu potrebno“, istakao je Zukorlić.

On je naveo da je u Tutinu SDA Sulejmana Ugljanina formirala vlast uz pomoć jednog odbornika SNS-a.

Postavljenje dr Mirsada Đerleka, doskorašnjeg v.d. upravnika novopazarske bolnice, za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, Zukorlić je ocenio kao još jedan primer da ministarstvo „srlja sve dublje u ovoj živobari koja je upropastila zdravstvo u Sandžaku i zbog čega je za mesec dana umrlo više od 300 ljudi“.

„I dalje se insistira na podobnim poverenicima iako su se ti ljudi u proteklih deceniju i po dokazali kao najozloglašeniji faktori u korupciji i zloupotrebi službenog položaja. Unapređenje Mirsada Đerleka je apsolutno neprihvatljivo, kao i imenovanje Meha Mahmutovića na mesto direktora bolnice u Novom Pazaru“, rekao je Zukorlić.

Naglasio je da je zbog lošeg stanja u zdravstvenom sektoru, u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici najveća smrtnost od korona virusa na celoj planeti, i da će svi koji su tome doprineli „direktno ili indirektno“ morati da odgovaraju.

Na pitanje Bete zašto se odužilo konstituisanje Skupštine i formiranje Vlade Srbije, Zukorlić je naveo da „sa aspekta brojki nije bilo razloga da se ovoliko odugovlači“.

„Očito je da Srpska napredna stranka i njen lider Aleksandar Vučić ne žele da sami formiraju vladu. S formiranjem vlade se kasni zato što još nisu odlučili da li će za partnera uzeti SPAS Aleksandra Šapića ili SPS, ili možda obe stranke. I unutar SNS-a postoje različite aspiracije kada je u pitanju formiranje vlasti“, rekao je Zukorlić.

On je naveo da je SPP spreman da bude deo vlade „samo pod uslovom da imamo ozbiljnu odgovornost u vlasti što podrazumeva i ministarsku poziciju“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Zukorlić: Propao pokušaj saradnje bošnjačkih stranaka, Đerlek nije zaslužio unapređenje”

  1. Zukorlić reče da će vlast biti odgovorna samo ako i on bude neki ministar. Pa to smo već videli sa Suljom. Dok je bio ministar vlast je bila dobra, kad je prestao da bude ministar vlast je najgora?! Znači da sve probleme u Sandžaku rešava ministarska funkcija. Aferim!

  2. Treba po zasluzi dati prioritet onome ko je zaista bio strucan i odradio posao u ovom teskom trenutku kada vlada ovaj virus a ako taj posle ne radi kako treba vec protezira svoje samo zato sto su iz stranke ako je nekakav clan nekakave stranke postoji i smena sve dok se ne izabere pravi , radan, strucan, objektivan

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.