Biševac i Đerlek očekuju pobedu u Novom Pazaru, Ugljanin najbolje za Sandžak i Bošnjake 1foto (grad Novi Pazar) : Nihat Biševac

Nosioci lista najvećih bošnjačkih partija na lokalnim izborima u Novom Pazaru i kandidati za gradonačelnike, Nihat Biševac, Edin Đerlek i Sulejman Ugljanin, u ranim prepodnevnim satima, glasali su na svojim biračkim mestima.

Nakon glasanja izrazili su svoja očekivanja od današnjih parlamentarnih i lokalnih izbora.

Nihat Biševac, dosadašnji gradonačelnik i ponovo kandidat za tu funkciju Sandžačke demokratske partije (SDP), rekao je da očekuje „pobedu i na republičkim i na lokalnim izborima“.

– Pobedom na ovim izborima Novi Pazar će nastaviti i dalje da se razvija. Izuzetno je važno da pobedimo, zbog svih projekata koji su urađeni, započeti i planirani. Svi su važni za bolji život stanovnika u ovom gradu – naglasio je Biševac, koji je funkciju gradonačelnika obavljao od 2016.do kraja septembra ove godine.

Glasao je na biračkom mestu u OŠ „Desanka Maksimović“.

Edin Đerlek, nosilac liste „Promjena je pobeda“ Stranke pravde i pomirenja (SPP), građansku dužnost obavio je na biralištu u Muzičkoj školi „Srevan Mokranjac“.

Od novih izbora očekuje sštinske promene i „potpuni zaokret u otvaranju nove stranice u svetlu ekonomskog rasta i razvoja Novog Pazara“.

-Verujem, da će građani glasati za promene, kako zbog njih samih, tako i zbog budućnosti i perspektive njihove dece. Tvrdim i ubeđen sam da će doći do promena, a ta promena je pobeda svih građana. Doneće potpuno novi pristup delovanju. Bićemo okrenuti, isključivo, običnom čoveku. Imaćemo domaćinski odnos prema budžetu, kako bi imali dovoljno sredstava za razvojne projekte koje planiramo. Moja filozofija rada je da se svaki dinar namenski troši. Tako sam radio u Ministarstva, tako ću raditi i ovde, veliki broj projekata i potpuno rešavanje nagomilanih problema u našem gradu – poručio je Đerlek, koji je u poslednjem mandatu Vlade Srbije bio ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj.

Lider SDA Sandžaka i nosilac liste te partije na lokalnim izborima Suulejman Ugljanin ocenio je da su, za Sandžak, „ovo najvažniji izbori posle pada Miloševićevog režima“.

-Želja mi je i cilj da pobede oni čija pobeda će biti najkorisnija za Sandžak i sve građane koji u njemu žive. Posebno za Bošnjake, koje mi kao stranka zastupamo i predstavljamo – rekao je Ugljanin, nakon glasanja na biračkom mestu u OŠ „Desanka Maksimović“.

U Novom Pazaru su danas održani parlamentarni i lokalni izbori.

Za novi saziv lokalne skupštine nadmetalo se osam izbornih lista partija i koalicija.

Glasanje se obavljalo na 99 mesta, a ptavo glasa imalo je 91.262 birača.

Prema podacima GIK, do 18 sati, izlaznost je bila 51 odsto.

Zbog velikog interesovanja za izlazak na birališta, poslednje biračko mestu, u ovom gradu, zatvoreno je u 21 sat.

Današnja izlaznost je najbolja u poslednjih nekoliko izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari