Bačevac (SDP): Najčistija pobeda na najpoštenijim izborima u Novom Pazaru 1Foto: Slađana Novosel/Danas

Član Predsedništva Sandžačke demokratske partije (SDP) Muamer Bačevac izjavio je danas da su protekli izbori u Novom Pazaru bili „najfer“ (najpošteniji) i da je pobeda liste “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” „najčistija u istoriji parlamentarnih i lokalnih izbora u ovom gradu“.

On je na konferenciji za novinare rekao da o tome govore podaci da ni na jednom od 99 biračkih mesta nije bilo niti jedne primedbe, te da je ponovno brojanje glasova na njih 15 pokazalo da nije bilo „nikakvih značajnijih nepravilnosti“ koje bi mogle promeniti konačni rezultat.

Kazao je da „nema nikakve sumnje u pobedu SDP“, te da ne zna šta je upitno.

„Pokazali smo političku otvorenost, ne sećam se da je ikad iko dopustio ovako nešto, da se više od trećine glasova ponovo pregleda i to trećine po izboru opozicije”, rekao je Bačevac.

Naveo je da će SDP vrlo brzo formiati vlast sa koalicionim partnerima.

Govoreći o jučerašnjem protestu Stranke pravde i pomirenja (SPP), SDA Sandžaka i Građanskog pokreta Sandžaka (GPS), Bačevac je kazao da je to bio „jedan od tužnijih dana“ za građane Novog Pazara.

“Imali smo strašne scene na ulicama, divljanje i napad na policiju, jedan od predstavnika SPP je napao i udario policajca, a došlo je i do međusobnog sukoba simpatizera dve stranke. Protiv takvih nemilih scena se borimo 15 godina”, izjavio je on.

Najavio je i da će podneti pet krivičnih prijava zbog toga što je predstavnik GPS prilikom gostovanja na jednoj televiziji pokazao fotografije, kako je rekao, dobrih i časnih ljudi iz Novog Pazara dovodeći ih u vezu sa kriminalom.

“Dobre i časne ljude, koji nemaju nikakve veze sa lošim delom, koji nemaju ni prekršajnu prijavu optužio je za najveći kriminal i izjednačio sa ‘Belivukovom grupom’, koja ubija ljude i melje ih u mašinama”, naglasio je Bačevac.

Upitan da li je bilo rizično organizovati gledanje utakmice isped zgrade Gradske uprave u vreme protestnog skupa opozicije, on je odgovorio da je to bilo mirno posmatranje meča.

“Bila je bitna utakmica za Novi Pazar, bili su tu naši simpatizeri. Brojni simpatizeri SDP su i ranije doživljavali brutalnosti, upade u Grad, želeli smo da pokažemo da nećemo odustati od odbrane izbornih rezultata“, kazao je on.

Bačevac je rekao i da nije bilo ozbiljnijih incidenata: „Hvala Bogu da nije došlo do ozbiljnih konflikata, policija je sprečila. Nadam se da će se sada smiriti situacija”, kazao je Bačevac.

Zahteve opozicije da se ponove izbori u Novom Pazaru ocenio je nepotrebnim uz opasku da su „prepisani sa beogradskih televizija“.

Izjavu lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina da se lista SNS-SPS-SRS ne meša u „unutarbošnjački spor“ nazvao je neprikladnom i nekorektnom.

“Ne vidim da se Srbi mešaju. Mi smo dobili veliki broj srpskih glasova, ići ćemo u koaliciju sa SNS, Srbi su normalni žitelji ovog grada, interesuje ih u kakvom gradu će živeti“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari