Muzički vodič od 3. do 10. maja 1

3. maj – Monsieur Doumani

Nastup Monsieur Doumani odviće se večeras od 20 časova u Cetinjskoj 15.

Organizatori su u najavi događaja istakli da je Monsieur Doumani trio sa Kipra čija muzika je natopljena kiparskom tradicijom i provetrena za današnje potrebe. Trombon, glauta, gitara i grčki žičani instrument, curas (tzouras). Pevaju o klimavim okolnostima savremenog kiparskog društva.

Sviraju Antonis Antoniou (curas, glas), Angelos Ionas (gitara), Demetris Yiasemides (trombone, flauta).

3. maj – H2O2 & Nothing Sacred promocija albuma + Bednici

Muzički vodič od 3. do 10. maja 2Promocija debi albuma beogradskih pank i hardkor bendova H2o2 i Nothing Sacred odviće se večeras u klubu Elektropionir, sa početkom od 21 čas.

„H2o2 je bend sastavljen od mladih muzičara sa pretežno metal scene koji su uplivali u pank vode i s svojim kalifornijskim skejt zvukom do sada objavili singlove „Glupa“ i „Crna Hronika“. Album „Odiseja 2001“ će biti objavljen u celosti pre koncerta. Nothing Sacred je sastav hardcore veterana koji su do sada već svirali u raznim bendovima i dobro su poznati domaćoj publici.

Promovisaće svoj debi album koji izlazi u sredu, 10. aprila. Specijalni gosti na ovom događaju biće mladi pank bend Bednici koji trenutno snima svoj prvi materijal u Crater studiju“, istaknuto je na stranici povodom najave događaja.

4. maj – Marko Alexandar Gajić & Ispitni Rock

Muzički vodič od 3. do 10. maja 3Nastup Marka Alexandar Gajića i užikog benda Ispitni Rock odviće se u subotu od 21 čas u Klubu Drum, istaknuto je u najavi događaja i dodato da je Marko Aleksandar Gajić kompozitor alternativne muzike i kantautor rok muzike iz Beograda. Povodom muzičkog nastupa na stranici stoji i to da je u pitanju prepoznatljiv zvuk koga karakteriše Rock N’ Roll ritam, Hard Rock distorzija i izražen Slap zvuk bas gitare.

4. maj – Kabare Nebula & Jam session

Muzički vodič od 3. do 10. maja 4Kabare Nebula i Jam session biće održan u suboru u Le Studiju sa početkom od 21 čas.

„Kabare Nebula je projekat koji kroz plesno/muzičko/poetsko/vizualnu improvizaciju teži da dođe do arhetipskih sadržaja koji pojedincu i grupi donose isceljenje, i da se kroz umetnost i ljubav poveže sa svojom publikom i odnese doživljaj trenutka na viši nivo. Grupa je promenljivog broja učesnika i oblika performansa, u skladu sa prostorom i događajem“, stoji na stranici povodom najave događaja.

7. maj – Still Corners

Muzički vodič od 3. do 10. maja 5„Britanski dream pop / synth pop bend Still Corners prvi put će nastupiti u Beogradu 7. maja  u 20.30 sati, u sali Amerikana Doma omladine Beograda“, stoji u najavi događaja. Povodom koncerta istaknuto je i to da „pod uticajima koji obuhvataju vanvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvuke Enja Morikonea i glamurozni sint pop osamdesetih, Still Corners je projekat koji zajedno realizuju Greg Hjuz (Hughes) i Tesa Marej (Tessa Murray).

Grupa je osnovana ubrzo nakon što je Hjuz, kao „emigrant“ iz Amerike, upoznao Tesu na železničkoj stanici u Londonu. Turneja kojom promovišu album „Slow Air“ dovešće ih prvi put i u Beograd“.

10. maj – Pavle Popov – Daydreaming Piano

Muzički vodič od 3. do 10. maja 6Pavle Popov održaće koncert za solo klavir „Daydreaming Piano“ uz projekciju filma „At Sea“ o rađanju, životu i smrti jednog broda, 10. maja u art prostoru Kvaka 22. Vrata se otvaraju 20 časova, ali početak nastupa je najavljen za 21.30 časova.

Povodom događaja organizatori su objavili Pavlov opus na Bandcampu gde se nalazi i njegov Daydreaming Piano: pavlepopov.bandcamp.com

10. maj – Supernaut

Muzički vodič od 3. do 10. maja 7„Nastup na Fijuk festu je treći hommage koncert osnivaču Supernauta M.S.Čezi, poznatom i po svom radu sa kultnim post-punk sastavima Profili/Profili i Kazimirov Kazneni Korpus. P/P i KKK su ujedno i prvi izdali nezavistan rok album na tlu SFRJ, što je u to vreme bilo potpuno nezamislivo. Plejlista Supernauta sada sadrži gromoglasne Čezine anti-hitove tipa ‘Nemir Živaca’ i ‘Paralitične šizoidne devojke’“, istaknuto je na stranici, u najavi događaja.

Nastup počinje od 23 sata i biće održan u Imago klubu.

10. maj – Ljubičice i Buč Kesidi

„Duo Ljubičice konačno stiže i u Beograd. U svom omiljenom koncertnom prostoru, Domu omladine, održaće veliko finale regionalne Prolećne turneje, a  da spektakl bude kompletan postaraće se Buč Kesidi, nova regionalna muzička atrakcija. Svojim singlovima privukli su pažnju najšire javnosti, ali koliko su zaista šarmantni najbolje ćete se uveriti uživo“, piše na stranici povodom najave koncerta koji će početi  u 21 čas.