Potvrđeno gostovanje Madone na Evroviziji, objavljena lista favorita 1Foto: EPA-EFE/STRINGER

Promoteri koncerta Lajv nejšn Izrael (Live Nation Israel) i predstavnici Madone iz SAD su potvrdili izveštaje izraelskih medija da će ona pevati dve pesme za vreme nadmetanja na kojem nastupaju muzičari iz 41 zemlje.

Nastupiće i izraelska pevačica Neta Barzilai koja je pesmom „Toy“ pobedila na prošlogodišnjem nadmetanju u Lisabonu i obezbedila da Izrael bude ove godine domaćin Evrosonga.

Ukrajina i Bugarska ne učestvuju u ovogodišnjem takmičanju.

Propalestinski aktivisti apelovali su da se ono bojkotuje jer je domaćin Izrael.

U januaru je oko 50 poznatih Britanaca, među njima muzičari Rodžer Voters i Piter Gabrijel, napisalo pismo pozvajući Bi-Bi-Si (BBC) da izvrši prtisak kako bi se nadmetanje održalo na nekom drugom mestu.

Izraelski mediji objavili su danas listu deset takmičara za koje se očekuje da će biti najbolji ove godine prema predviđanju kladioničara.

Na prvom mestu je predstavnik Holandije Dankan Lorens sa pesmom „Arkada“, drugi je pevač iz Švedske Džon Ludvig s pesmom „Suviše kasno za ljubav“.

Slede predstavnik Rusije Sergej Lazarev koji će pevati pesmu „Vrisak“, Čingiz iz Azerbejdžana s pesmom „Istina“, predstavnica Francuske Bilal Asani sa pesmom „Roi“, pevačica koja predstavlja Maltu Mihela sa pesmom „Kameleon“, Mahmud iz Italije sa pesmom „Soldi“, Kejt Miler-Heidke „Nulta gravaticija“ iz Australije, Luka Hani iz Švajcarske i Hatari iz Islanda.

Srbiju predstavlja Nevena Božović sa pesmom „Kruna“.