Serija "Psi laju, vetar nosi" od oktobra na RTS 1

U prostorijama Vojnogeografskog instituta u Beogradu danas je pala zadnja klapa nove televizijske serije “Psi laju, vetar nosi”, autora Radoša Bajića, u produkciji RTS i CONTRAST STUDIOS-a, a u režiji Jelene Bajić-Jočić.

Jedanaest epizoda novog TV serijala pod nazivom “Psi laju, vetar nosi”, koji je po žanru elegična komedija karaktera i naravi, a za koji scenario potpisuje Radoš Bajić, autor najgledanije i najduže TV serije RTS-a “Selo gori a baba se češlja”, na jesen 2017. donosi nam priču o malo poznatom, kontroverznom urbanom svetu beogradskog predgrađa.

„Smeštajući je na Straževicu, u Rakovicu, Resnik, Ostružnicu, Sremčicu i Orlovaču, autor u epicenatar naše pažnje ponovo stavlja male, obične, ljude sa margine društva, koji su se, u potrazi za boljim životom, nasukali na obode velegrada, da tu potraže svoje mesto. Nošeni nevoljama i snovima o boljem životu, oni nastoje da uhvate korak sa pulsom velikog grada, da postanu njegov deo. U događajima koji su često na ivici apsurda i bizarnosti, naši protagonisti se sreću sa mnogim iskušenjima, izazovima, radostima i razočarenjima. Simpatični, dragi, dobronamerni i komični, oni će zasigurno osvojiti pažnju i naklonost naših gledalaca“, navodi se u saopštenju.

Ekipu filmskih autora i profesionalaca, koji su realizovali mnoge uspešne projekte u koprodukciji RTS i CONTRAST STUDIOS, ovoga puta predvodi mlada rediteljka Jelena Bajić–Jočić.

„Veoma sam zadovoljna poslom koji smo uradili. Snimili smo odličan materijal i sigurna sam da će publika zavoleti naše likove i od jeseni uživati u seriji PSI LAJU…“, rekla je povodom zadnje klape Jelena.

Pisac scenarija je Radoš Bajić, direktor fotografije Predrag Jočić, kostimograf Ivana Nestorović, autor maske i šminke Mirjana Stevović, montažer Stevan Marić, a scenograf Dragan Mićanović. Za potrebe snimanja TV serije “Psi laju, vetar nosi” korišćena je najsavremenija filmska tehnika.

U seriji je angažovan veliki broj poznatih glumaca iz Srbije i regiona, među njima: Tihomir Stanić, koji će oduševiti publiku u ulozi Stavre, jednog od glavnih likova, zatim Mira Banjac koja igra njegovu majku, dok suprugu Grozdanu igra Anita Mančić. Tu su i Radoslav Rale Milenković, Radoš Bajić, Milenko Pavlov, Boro Stjepanović, Boris Milivojević, zatim poznati glumac iz Makedonije Dančo Čevrevski, Ana Sakić, Marko Živić, Ivan Jeftović, Dragan Marinković Maca, Nedeljko Bajić, Đorđe Erčević, Aleksandar Srećković Kubura, Isidora Minić, Nenad Heraković, Đurđina Radić, mlada i talentovana pevačica Sanja Vučić, koja tumači jednu veoma lepu ulogu, a istovremeno peva i naslovnu numeru serije i mnogi drugi.

Početak emitovanja planiran je za oktobar 2017. godine na programima Radio televizije Srbije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Serija "Psi laju, vetar nosi" od oktobra na RTS”

  1. Mislim da naslovnu numeru izvodi Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Bend je inace iz Barselone, ali okuplja clanove poreklom iz cele Evrope (pa i Srbije). U pitanju je njihov prepev pesme Opa Cupa Sabana Bajramovica. Odjavna spica je takodje njihova . . .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.