Foto:Promo

Festival će biti održan uz besplatan ulaz na centralnom Trgu neolita u Starčevu, nadomak Pančeva, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.

„Ne postoji grupa koja nešto znači a da nije nastupila na ovom festivalu. Posle 11. godina (Ex Yu Rock Fest-a) bilo je krajnje vreme da i Yu grupa nastupi. Svi koji budu došli moći će da čuju „Crnog leptira“, „Čudnu šumu“, „Mornara“, „Od zlata jabuka“ i druge poznate kompozicije. Sigurno dva sata dobre muzike i zabave“, najavio je basista Yu grupe Žika Jelić.

Predstavnik organizatora iz Mesne zajednice Starčevo Petar Andrejić podsetio je da koncepcija festivala „predstavljanje najpopularnijih imena sa prostora bivše Jugoslavije, uz pružanje prilike neafirmisanim grupama da se predstave publici“, dok je direktor Doma kulture Starčevo Darko Ješić istakao da ta ustanova 11. godina pruža podršku festivalu i da je „siguran da će zabava biti dobra“. Suorganizator festivala je starčevački Kreativni kulturni klub, uz pomoć grada Pančeva.

Na Ex Yu Rock Fest-u u Starčevu do sada su nastupali Bajaga i Instruktori, Riblja čorba, Plavi orkestar, Partibrejkers, Atomsko sklonište, Van Gogh, Psihomodo pop, Pekinška patka, Goblini, Hladno pivo, Ritam nereda, Majke, Babe, Neno Belan, Crvena jabuka, Jura Stublić i Film, Let 3 i brojni drugi.

Povezani tekstovi