Na Užičkom rok festivalu 18 bendova iz Srbije i inostranstva 1Foto: Igor Đorđević

Šesti Užički rock festival biće održan od 1. do 3. septembra u klubu Gradskog kulturnog centra. Među 18 bendova koji dolaze iz svih krajeva Srbije su i gostujući sastavi iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Užice je ovog leta bogato festivalima, a prema rečima organizatora Užičkog rock festivala, Bojana Borisavljevića, on će se, pre svega po izvođačima, razlikovati od svih ostalih.

„Retko ko se usudi da proba nesto drugačije i da pruži šansu bendovima koji po kvalitetu ništa nisu lošiji, a svakako zaslužuju da se za njih čuje. Zato postoji Uzicki rock festival koji vidi sta ima iza stabala, a tamo se nalazi more“, kaže Borisavljević, Užičanima poznat kao Francuz.

On najavljuje 18 kvalitetnih bendova koji već dugo postoje, ali zbog nedovoljno prostora u medijima ne mogu da dodju do svojih slušalaca.

Na Užičkom rok festivalu 18 bendova iz Srbije i inostranstva 2
Bojan Borisavljević Francuz/Foto: Ana Milošević

„Tu na scenu stupa Užički rock festival koji je uvek davao priliku bendovima koji su manje afirmisani i koji pokušavaju da se probiju kroz ovaj metež medija. To nisu demo bendovi, već grupe koje imaju svoja izdanja, veliku kilometražu iza sebe, sjajno sviraju i imaju sjajne pesme“, ističe on.

Jedan od takvih je i „Nikad spremni“, koji na Užičkom rock festivalu nastupa od njegovog osnivanja.

„Menjale su se lokacije, ali se uvek borilo da festival opstane i „Nikad spremni“ su uvek bili deo te borbe. Ove godine festival se održava posle kraće pauze, što zbog korone, što zbog logistike. Ipak, sada je još masovniji, sa više bendova i dana trajanja“, naglašava Branko Grbić iz grupe „Nikad spremni“.

Na Užičkom rok festivalu 18 bendova iz Srbije i inostranstva 3
Foto: Igor Đorđević

On ističe da, pored sticanja iskustva i druženja, ovaj festival ima značaj i u davanju kontinuiteta i prepoznavanja Užica kao dela rok i kulturne zajednice u celini.

„Svi bendovi nastupaju baš u sklopu te drugarske priče i sa ciljem da se užički rok festival omasovi, zbliži i otkrije nastajanje možda nekih novih bendova, koji se kriju i među samom publikom. On inspiriše neke buduće generacije bendova, kroz koje bi užička rok scena, a i sam festival nastavio da živi“, kaže ovaj muzičar.

Podsetimo, ove godine, osim iz Srbije, u Užice dolaze i učesnici iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, što ovom festivalu daje regionalni karakter.

Nastupiće: Moondance, Nikad spremni, Eastock, Bob Vidaković, VHS stereo,Fade Out, Brat, Rulja, Smiler, Ljudi u glavi, Puls herca, Bunker, Steel, Grešnici, Euphoria, Kamaradi, No Offence i San debelih žena.

Koncertni dani su 1.,2. i 3. septembar, a početak programa sva tri festivalska dana je u 19 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari