Završen Arsenal fest: Živ je rokenrol, umro nije (FOTO) (VIDEO) 1Foto:Nemanja Đorđević

Tokom četiri dana festivala bilo je više od 30.000 posetilaca, a tokom jučerašnje večeri oko 10.000 ljudi.

Kiša je juče srećom zaobišla Kragujevac pa su posetioci Arsenala mogli punim plućima da uživaju u koncertima Partibrejkersa, jednog od najuticajnijih predstavnika američke “indi” rok scene u 21. veku Kurta Vajla, Goblina, Buč Kesidija, Vizelja, Ateist Repa i drugih muzičkih grupa.

http://https://www.youtube.com/watch?v=ZHCumospfhQ

Kurt Vajl je izjavio da je „Arsenal najbolji festival u čitavoj istočnoj Evropi i šire“. Autentični prostor Kneževog arsenala, raspoložena publika ali i raznovrsan program festivala sigurno su doprinele ovoj pohvali.

http://https://www.youtube.com/watch?v=AXWXugu0ppg

Najviše pažnje što je bilo i očekivano privukao je koncert Partibrejkersa. Orilo se od pesama: „Lobotomija“, „Hiljadu godina“, „Hipnotisana gomila“i „Kreni prema meni“.

Nastup Partibrejkersa je još jednom dokazao da je pridev kultni uz ovaj bend neophodan kao i određena količina idolopklonstva koja je karakteristična za velike bendove ali i samog Caneta, kao i da je ovakva vrsta benda sa ovim repertoarom neophodan da „razdrma“ sve.

Sama pojava Caneta na sceni odmah je izazvala burne ovacije publike na koju je mogla da se primeni ona čuvena krilatica “od 7 do 77” godina.

Ovog puta Cane nije puno pričao na sceni, a publiku je pozdravio u svom prepoznatljivom tonu: “Braćo i sestre dobro veče. Ovde nam je uvek bilo lepo”.

Iako je bila željna, na kraju publika je ostala bez bisa, lepota i proklestvo nastupa na festivalima budući da treba pripremiti binu za sledećeg izvođača.

Tokom četiri dana Arsenal fest je pokazao da je publika i van Beograda itekako željna dobrih svirki na otvorenom kao i da je “rokenrol živ, umro nije”.