I bod bi bio ogroman kapital 1foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Najbolje srpske rukometašice protiv Rusije završavaju sa nastupima u uvodnom delu Svetskog prvenstva.

Sa dve pobede u prethodnih 120 minuta Svetskog prvenstva u Španiji, najbolje rukometašice Srbije su se već izborile za drugi krug takmičenja, ali bilo bi bolje kada bi pored bodova iz meča sa Poljskom (takođe, prošla dalje) uzele makar pola plena u večerašnjem duelu sa velikom Rusijom. I tako imale bolju „pol-poziciju“ u drugoj rundi i novoj grupi, jer je trijumf nad skrajnutim Kamerunom poslužio samo produžavanju odiseje na Pirinejima.

– Mislim da smo obavili dobar posao i ispunili ciljeve koje smo zacrtali. Predstoji nam utakmica sa Rusijom… Znamo da čitava prva postava igra za CSKA iz Moskve, učesnika Lige šampiona. Znamo da nas čeka teška utakmica i da moramo napraviti što manje grešaka u napadu, podignemo nivo realizacije šuteva i ponovimo igru u odbrani iz duela sa Poljskom – percipira selektor Uroš Bregar, čija je želja pre početka turnira bila da se odigra „najmanje šest mečeva“.

Slovenački stručnjak na klupi „orlica“ snimao je vrline i slabosti preostalog rivala i u njihovom trijumfu protiv Poljakinja.

– Istina je da ne igraju dve najbolje ruske igračice Daria Dimitrieva i Ana Vjahireva, ali Rusija ima veliku bazu mladih i dobrih igračica i ako neka nedostaje, dolazi druga. Smatram da je to ozbiljna reprezentacija. Jesu podmladili tim, ali su i dalje kvalitetni i ambiciozni.

– Svaka ozbiljna ekipa ima dobru odbranu, pa kako i svi treneri tako i ja želim da smo kompaktni pozadi, da smo jaki i puno se krećemo pred našim golom. Na taj način ćemo nastaviti da igramo u svakoj utakmici, pa i protiv Rusije. Potrebno je trčanje nazad iz napada i jaka defanziva. Miislim da će to biti ključ pobede.

Sva trenutna koncentracija usmerena je na utakmicu sa Rusijom, ali deo energije mora biti sačuvan za drugu fazu SP i raspoređen na izazove u novoj grupi, gde naše devojke čekaju dueli sa tri najbolje reprezentacije iz grupe A.

– Tamo je najbolja selekcija – Francuska, a ona uvek ide na medalju, odnosno na zlato. Tu je i Slovenija. Crna Gora je pobedila Angolu, tako da mislim da će u narednu fazu ići Francuska, Crna Gora i Slovenija. Svi protivnici su nam poznati i mislim da su pred nama tri teška meča posle ovog utorka – smatra srpski strateg, koji je posle preuzimanja „palice“ od Ljubomira Obradovića prilično podmladio ekipu i uneo neka nova rešenja u igru.

Nakon prve faze takmičenja po grupama, tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe će oformiti nove četiri grupe od po šest reprezentacija. Grupa B se ukršta sa grupom A, gde su olimpijski šampion Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija. Ekipe iz grupe B se zato iz Leirije premeštaju u Granoljers.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari