Olimpijski šampion optužen za silovanje 1EPA/JUANJO MARTIN

Dvostruki osvajač zlatne medalje na Igrama, francuski plivač Janik Anjel, uhapšen zbog optužbe da je silovao maloletnu ćerku svog tadašnjeg trenera Lajonela Hortnera.

„Razlika u godinama između njih dvoje bila je prevelika i zbog toga je podneta optužba za silovanje i seksualni napad“, navodi se između ostalog u saopštenju francuskog Tužilaštva, povodom procesa pokrenutog zbog prisilnog seksualnog opštenja sa 13-godišnjom Naomi Hortner, u trenutku kada je ovaj penzionisani sportista imao 24 leta.

Tužilac Edvig Ro-Morizo izjavio je na konferenciji za medije „Janik je priznao, ali je istakao da nije bilo prisiljavanja, odnosno da je nije silovao“, međutim to nije sprečilo njegovo privođenje u Londonu.

Oglasio se i Plivački savez Francuske: „Savez je informisan o svemu, kao i o tome da je gospodin Anjel priznao optužbe koje mu se stavljaju na teret. Zbog toga ćemo pokrenuti parnični postupak pred sudom“.

Anjel je 2010. godine osvojio Evropsko prvenstvo u trci na 400 metara slobodnim stilom, uz novi državni rekord i rekord šampionata, što je bio njegov priv veliki međunardoni uspeh. Dve godine kasnije je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio dva zlata, na 200 metara slobodnim stilom i u štafeti 4×100 metara slobodnim stilom. Pokušao je to da odbrani 2016. godine u Rio de Žaneiru, ali nije prošao kvalifikacije, pa je ubrzo završio karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari