Spartak osvojio "Karađorđe" 1photo: Dejan Vukovic / STARSPORT)

Spartak vodio 0:2 u Novom Sadu, da bi tek autogolom Vojvodine u „foto-finišu“ odneo prvenstvene bodove u Suboticu – 2:3.

„Golubovi“ su već sredinom prvog poluvremena imali finu prednost, zahvaljujući šutu Luke Bjelovića u 24. minutu i spektakularnom udarcu Nemanje Nikolića sa skoro polovine terena (34) u mrežu istrčalog golmana. U nastavku su se stvari okrenule u korist domaćina, a „lalama“ su izjednačenje doneli Nemanja Čović (60) i Veljko Simić (69).

Činilo se da će to biti konačan ishod, međutim, podela bodova pala je u vodu u trećem minutu zaustavnog vremena (90+3). Luka Bjelović se odlično probio po desnom boku i poslao loptu u protivnički šesnaesterac, gde je neoprezno reagovao Novica Maksimović i savladao klupskog kolegu – 2:3 (0:0).

Eklipa Slavoljuba Đorđevića je drugim vezanim porazom nastavila da zaostaje za trećeplasiranim Čukaričkim, jer su „brđani“ sada na +6 bodova, dok je sastav Vladimira Gaćinovića prekinuo seriju od četiri utakmice bez pobede i prišao Vojvodini na +2 na tabeli Superlige Srbije, sa Napretkom i niškim Radničkim između, sa istim saldom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari