Federer ne zna kada će se vratiti 1EPA-EFE/NEIL HALL

Švajcarski teniser još nije siguran da li će i kada ponovo igrati za ATP bodove i trofeje.

„Ovo su jako važni meseci za mene. U aprilu ću bolje razumeti kako će mi telo reagovati. Sada ne mogu da trčim ili da pravim bilo kakve zahtevnije pokrete kao što su da skačem, potrčim ili da se naglo zaustavim. Ali, nadam se da će se to popraviti u narednom periodu“, izjavio je ove srede Rodžer Federer, koga i pored dugog odsustvovanja još ne napuštaju brojni sponzori.

Četrdesetogodišnji vlasnik 20 grend slem titula poslednji put na terenu bio je prošlog jula, tokom Vimbldonu. a voleo bi da baš u Londonu nastavi sa ATP mečevima.

„Tek u aprilu ili maju ću tačno znati da li ću moći da se vratim na teren ove godine, ali igram ogroman motiv da još jednom zaigram. Sutra se vraćam u teretanu, da radim koliko mi bude dozvoljeno. Napredujem polako, međutim, doktori mi ne daju da radim više od toga“, poručio je osmostruki šampion grend slema na travi.

Do tada se nastavlja njegov pad na ATP listi, gde se od ovog ponedeljka nalazi 30. mestu, pošto je nazadovao za 13 pozicija u odnosu na preptprošlu nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari