Četvrto olimpijsko zlato Bea u Pekingu 1 EPA-EFE/Anders Wiklund

Norveški biatlonac slavio i u trci masovnog starta na 15 kilometara.

Johanes Tingnes Be na najvećem planetarnom takmičenju u prestonici Kine učestvovaoa je u šest trka i pored četiri titule osvojio bronzanu medalju u trci na 20 kilometara individualno, dok je u poteri na 12.5 kilometara bio peti.

„Takmičenje je prošlo bolje nego što sam očekivao. Sada mogu da se opustim. Osećam se dobro. Želeo sam zlato u štafeti i pojedinačno, tako da sam oduševljen“, rekao je Norvežanin, koji je imao jedno olimpijsko zlato i pre Igara 2022.

On je ovog petka ušao u istoriju kao prvi bijatlonac koji je osvojio četiri zlatne medalje na jednim ZOI, posle svog sunarodnika Olea Bjerndalena, koji je to učinio u Solt Lejk Sitiju 2002. Takođe, doneo Norveškoj rekordno 15. zlato na jednim OI.

„Ovo je dan za pamćenje, mada ćemo verovatno osvojiti još jednu medalju ovog vikenda“, prokomentarisao je neverovatni 28-godišnjak.

Norveška je poslednjih dana uzela čak šest zlatnih medalja i to u biatlonu, četiri u skijaškom trčanju, dva u nordijskoj kombinaciji, te po jedno u brzom klizanju, skijaškim skokovima i slobodnom skijanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari