Olimpijska šampionka prekinula karijeru u 22. godini 1epa09403251 Gold medalist Linoy Ashram of Israel poses with medal during award ceremony of the rhythmic gymnastics individual all-around competition during the Rhythmic Gymnastics events of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Ariake Gymnastics Centre in Tokyo, Japan, 07 August 2021. EPA-EFE/MAST IRHAM

Izrealska ritmička gimnastičarka Linoj Ašram, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila zlatnu medalju u višeboju i tako prekinula 20 godina dugu dominaciju ruskih gimnastičarki, odlučila je da okonča karijeru u 22. godini.

„Znam da je ovo putovanje vredelo jer na mojoj vizit karti piše ‘olimpijska pobednica’. Sportista mora da zna kada se treba povući. Ostvarila sam svoj san. Nastaviću, ali s druge strane“, izjavila je Ašram.

Pre zlata u Tokiju osvojila je šest srebrnih i pet bronzanih medalja na Svetskim prvenstvima 2017, 2018. i 2019. godine, dve zlatne medalje i jednu bronzu na prošlogodišnjem Svetskom kupu, a bila je šampionka u višeboju na Evropskom prvenstvu 2020.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari