Dule Savić: Najbolje bi bilo da Vidić uči od Džajića četiri godine, u teškim vremenima se i generali vraćaju iz penzije 1Foto: Printskrin/K1

Bivši fudbaler Crvene zvezde Dušan Dule Savić izjavio je za jutarnji program „Uranak“ televizije K1 da je Nemanja Vidć još uvek premlad da bi rukovodio Fudbalskim savezom Srbije.

– Mišljenja sam da bi za srpski fudbal bilo najbolje da Džaja bude predsednik, a da Nemanja Vidić bude prvi potpredsednik i da uči posao četiri godine od Džajića i ostalih u Savezu.  To nije jednostavno, postoji aparat u samom savezu, a potom trenerske i sudjske organizacije, regionalne.. Žao mi je što Vidića nisu uključili pre dve ili tri godine – rekao je Savić.

Nekadašnji igrač crveno-belih naveo je da treba shvatiti da je vođenje Saveza ozbiljan posao.

– Ja jesam za mlade igrače, ali ovo je mnogo ozbiljan posao i za njega se treba spremati. Obojica su veliki igrači, Zvezdaši. Pitali su me šta bih ja radio, a ja sam uzvratio pitanjem: da imate zdravstveni problem i da treba da se opredelite ko će da vas operiše da li bi to bio najbolji student medicinskog fakulteta sa prosekom 10 ili hirurg koji je isto bio briljantan student ali ima 30 godina staža u operacionoj sali? U teškim vremenima uvek su iz penzije izvodili generale i niko tada nije postavljao pitanje godina. Važno je da neko ko zna to radi, a ja dajem prednost iskustvu – zaključio je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari