Marko Nikolić: Fudbalski tereni su nam gori nego pre 40 godina, ja sam uvek za mlađe, za Vidića sam 1Foto: Printskirn K1 televizija

Trener Marko Nikolić izjavio je tokom gostovanja u jutarnjem programu „Uranak“ televizije K1 da su rezultati naših klubova i reprezentacije bolji od stanja kakvo vlada u srpskom fudbalu.

– Fudbalski tereni su nam gori nego pre 40 godina. Fudbal ne mogu biti samo dva najveća kluba. Izvanredan je rezultat klubova i reprezentacije, to nikada nije bilo zaista, i prvi put na leto imamo dva predstavnika u Ligi šampiona. To je fantastično i sportski je super, ali ima stvari koje mogu biti i dosta bolje, jer to sve mora da bude svake godine. Predsednik FSS treba tome da doprinese, svaki šraf u Savezu – rekao je Nikolić.

Bivši trener Partizana i Rada dodao je da nema dilemu koga bi voleo da vidi za novog predsednika FSS.

– Ja sam uvek za mlađe kada je reč o predsedniku, i za svoju generaciju, za Vidića sam. Zašto je kod nas uvek sve tako postavljeno za i protiv? Ajde da vidimo ko je gde stručan, ko može da pomogne, ko ima ideje. Ja sam za promenu za mlađe snage, da im se pruži šansa, onima u naponu snage. Stariji treba da imaju savetničku, a ne rukovodeću ulogu – istakao je Nikolić.

Zaključio je da Nemanja Vidić ima bolje ljude u timu i ideje od drugog kandidata Dragana Džajića.

– Vidić je ponudio dobar tim ljudi iz privrede i sporta, ponudio je ideju o tome da se radi puno i da se bude pošten. Ne kažem da druga strana to ne radi, naravno. Sa Vidićem sam razgovarao pre dva meseca i njegovi odgovori su bili za mene sjajni i bio sam srećan nakon tog razgovora. Želim mu svu sreću i mislim da može da donese mnogo, pa i ako ispuni samo 50 odsto onoga što planir – zaključio je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari