Sledeći rival Letonke 1Foto: Teniski savez Srbije

Ženska teniska reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na turniru I grupe Fed kupa Evro-afričke zone u Talinu.

Posle trijumfa nad Bugarskom u prvoj rundi (2:1), naše devojke su u drugom susretu grupe A dobile i Gruziju. Stigle su do 2:0, posle pobeda Olge Danilović i Dejane Radanović, pa je poraz dubla Danilovićeve i Bojane Marinković od gruzijskog para Marijam Bolkvadze – Sofija Šapatave – 1:2 (6:7 (7:9), 7:6 (7:4)) prošao bez posledica.

Prvi poen Srbiji u meču protiv Gruzijki obezbedila je Olga Danilović koja je pobedila Sofiju Šapatavu sa ubedljivih – 2:0 (6:3, 6:0). Dejana Radanović vodila je daleko težu i neizvesniju bitku protiv Katarine Gorgodze. Srpska teniserka rešila je taj meč u svoju korist u tri seta, posle preokreta i spasene meč lopte u drugom setu (2:6, 7:5, 6:4).

Kao pobednice grupe A naše teniserke u mini plej-ofu sastaće se sa najboljom ekipom grupe D, a to je Letonija, koja je ostvarila tri pobede – protiv Poljske, Turske i Austrije.

Letonke predvode šesta i 15. igračica sveta – aktuelna šampionka Rolan Garosa Jelena Ostapenko i Anastasija Sevastova. Taj meč igra se u subotu u Talinu.

 

Povratak Tipsarevića

Janko Tipsarević oporavio se od povrede i vratio treninzima posle petomesečne pauze. Zbog povrede butnog mišića Tipsarević je poslednji meč u singlu odigrao krajem avgusta, kada je eliminisan u drugom kolu US Opena od Argentinca Dijega Švarcmana. Srpski teniser je na svom Instagram profilu postavio video snimak sa treninga uz reči – „Prvi trening sa kretanjem posle pet meseci“. Tipsarević je posle nove duge pauze pao na 133. mesto ATP liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari