Aduti Stjepanović, Crevar i Silađi 1Foto: Pixabay/Eu_eugen

U Budmpešti danas počinje plivački šampionat Starog kontinenta u velikim bazenima, na koji je Srbija poslala reprezentaciju sa 11 takmičarki i takmičara.

I očekivanjem da nešto više mogu da naprave sigurni učesnici dolazećih Olimpijskih igara u Tokiju – Velimir Stjepanović (100, 200 metara slobodno), Anja Crevar (400 m mešovito) i Čaba Silađi (50, 100 m prsno).

– Očekujem da ćemo imati nekoliko finala. Stjepanović je višestruki šampion Evrope, ima dovoljno iskustva da zna šta treba da uradi na velikim takmičenjima. Silađi je već godinama u samom vrhu, kao i Anja Crevar. Što se ostalih takmičara tiče, rezultatima na nivou ličnih rekorda apsolutno bi opravdali učešće – najavio je selektor Igor Beretić, uz napomenu da je teško praviti preciznije prognoze plasmana, jer je EP prethodilo malo takmičenja za tempiranje forme.

Pa, opet, ne krije nadu u ostvarivanje olimpijske norme u kategoriji muških štafeta.

– Štafeta je trenutno među 16 najboljih na svetu po rezultatu, što joj garantuje plasman u Tokio. Međutim, da bi bili sigurni potrebno je da se popravi rezultat 3:15,72, koji je ostvaren na Svetskom prvenstvu u Gvangdžuu pre dve godine. Očekujem da ekipa u sastavu Stjepanović, Nikolić, Barna i Aćin može da bude na nivou rezultata 3:15,00 što bi gotovo sigurno garantovalo odlazak na Igre – objasnio je vođa naše selekcije.

U ime naše zemlje, u narednih sedam dana, u „Dunav Areni“ će plivati još: Vuk Čelić (800 i 1.500 slobodno), Uroš Nikolić (100 slobodno), Aleksa Bobar (200 slobodno), Ivan Lenđer (50 i 100 delfin), Nikola Aćin (50 i 100 slobodno), Nina Stanisavljević (50, 100 slobodno, 50 leđno i 100 delfin) i Tanja Popović (50, 100, 200 slobodno i 100 delfin), a sve vreme će kvalifikacije počinjati u 10 sati. Prvi će u vodu: Crevar (400 mešovito), Stanisavljević, Popović (50 slobodno), Silađi (100 prsno) i muška štafeta 4 x 100 slobodno (Stjepanović, Nikolić, Barna i Aćin)

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.