Aguero u društvu "besmrtnih" 1EPA-EFE/Peter Powell

Mančester siti se slavnom Argentincu za sve što je uradio za taj klub odužio statuom ispred stadiona.

Golovi i asistencije Serhija Aguera bili su „pogonsko gorivo“ engleskom klubu u osvajanju pet titula Premiejr lige, jednog FA kup, šest Liga kupova i tri Komjuniti Šilda, a uprava kluba sa „Etihada“ to pamti i ceni, pa je svom nekadašnjem fudbaleru podigla statuu ispred stadiona.

Najbolji neengleski strelac prvenstva Engleske dao je 260 pogodaka za Mančester Siti, a jedan od njih, pre tačno jednu deceniju, pokrenuo je pobrojane uspehe Građana poslednjih godina.

„Videti verziju sebe od pre 10 godina je veoma dirljivo. U tih deset godina uspeo sam da osvajam trofeje i uspeo sam da pomognem klubu da postane jedan od najvažnijih na svetu. Izuzetno sam zahvalan zbog ove statue – to pokazuje da je moja fudbalska karijera u Mančesteru prepoznata i vrednovana. To je zaista nešto posebno“, dirnut je ukazanom počasti Aguero, koji je ubrzo nakom transfera u Barselonu morao da završi karijeru zbog problema sa srcem.

On je u Siti stigao jula 2011. godine, za 40.000.000 evra koliko je plaćen madridskom Atletiku. Već u prvoj sezoni postigao je 23 i namestio 10 golova na 34 nastupa, a 23. po redu, jedan je od najupečatljivijih u istoriji Premijer lige.

„Taj momenat mi je promenio život. Taj momenat će zauvek biti u mom srcu“, priseća se četvrti strelac u istoriji elitnog takmičenja. na Ostrvu.

Pre Aguera, statue na istom mestu dobili su Vensan Kompani i David Silva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari