"Ako je on bukvalno stao, nije stala igra": Đoković vodio raspravu sa sudijom kada ga je Nardi izigrao varkom tela (VIDEO) 1Foto: AP/Mark J. Terrill

Novak Đoković je uporno isterivao svoje viđenje pravde u raspravi sa glavnim sudijom, ali džaba.

Italijanski teniser Luka Nardi je u drugom setu uzvratio potpunom favoritu istom merom za izgubljeni gem na svoj servis pa je smanjio na 2:1.

Šta se to desilo da najbolji teniser na svetu nkoliko minuta ubeđuje arbitra u ispravnost svog gledišta na sporni poen?

Đoković je servirao na brejk-loptu suparnika, koji mu je nonšalantno vratio udarac preko mreže i zaista se poneo kao u onim situacijama kad se staje u igri zbog auta iz servisa.

Srpski as je, međutim, pogodio protivničko polje kako je zamislio, ali je i Nardi odigrao kako je odigrao jer je tako i hteo.

Zatim mu je Đoković poslao nedovoljno dobru skraćenu loptu, kao na tacni da Italijan poentira za gem, ali je Nardiju taj posao bio olakšan pošto je stao njegov rival, već s uperenim pogledom ka sudiji i naoštren za raspravu.

Ispostavilo se da petostruki pobednik u Indijan Velsu nije u pravu i da ga je Nardi izbacio iz poena svojevrsnom varkom tela. Zametnuo je trag.

„On je bukvalno stao“, pokušao je Đoković da obrazloži sudiji razlog za svoj prestanak u igri.

„Ako je on stao, nije stala igra“, bio je ispravni argument sudije.

To nije presudno uticalo na dalji razvoj događaja na terenu, ali je Nardi ipak nadigrao potpunog favorita i priredio senzaciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari