Ako Obradović ode iz Fenera, priča se dosta menja 1Foto: EPA-EFE/ ERDEM SAHIN

I pre epidemije korona virusa, finansijska situacija u Fenerbahčeu bila je poprilično neizvesna.

Turski mediji su pisali o mogućnosti da za narednu sezonu budžet ne bude veći od 10 milina evra, kao i o tome da je Željko Obradović u dva navrata već odbio ponudu da sa klubom produži ugovor.

Sa pojavom epidemije, odnosno prekidom sezone i odlascima inostranih igrača ali i ljudi iz stručnog štaba svojim kućama, čini se da je nervoza još veća, ne samo u klubu, već i kod navijača.

Kostas Slukas, plejmejker koji je boravak u Feneru vezao za vođenje ekipe od strane Željka Obradovića, sigurno je među najtraženijim bekovima u ovom trenutku. Olimpijakos, klub u kojem se afirmisao pre nego što se preselio u Istanbul, žarko želi da ga vrati u Pirej, što Slukas ne odbacuje kao mogućnost, iako sa Fenerom ima ugovor na još godinu dana.

Faktički od 2015. on je ideolog igre Fenera i neko na čijem je ostanku u klubu insistirao Željko Obradović. Fenerbahče je 2017. osvojio Evroligu, dostigao generacijski zenit, i u narednim sezonama počeo kvalitativno i rezultatski da pada.

U prekinutoj sezoni, usled epidemije korona virusa, beležio je veoma loše rezultate, pogotovo u Evroligi, pisalo se i o narušenoj atmosferi, ali i prisutnoj finansijskoj krizi što je kumulativno dovelo do toga da mnogi igrači, među kojima je i Slukas, nisu sigurni u svoju budućnost u Fenerbahčeu.

– Svašta se priča ovih dana, od toga da ću otići u Olimpijakos, pa do toga da ću da zaigram za Panatinaikos. Čitam i slušam te priče, ali ono što znam jeste da imam ugovor sa Fenerom na još jednu sezonu. Zbog jedinstvene situacije mnogo mi je misli prošlo kroz glavu. Ako Željko Obradović bude otišao, što se takođe šuška, priča sa Fenerom se menja – iskren je Slukas.

Baš kao i većina igrača širom Evrope, Slukas takođe veruje da nema smisla nastavljati klupsku sezonu… S druge strane, čelnici Evrolige na sve načine forsiraju priču o nastavku takmičenja, čak i uz promenu formata.

– Jako je teško igrati ponovo u situaciji kada je pandemija otišla predaleko širom Evrope. I dalje postoji mogućnost dalje zaraze, što bi nas sve dovelo u opasnost. Sezona u Evroligi trebalo bi da bude prekinuta, na ovaj ili onaj način – nedvosmislen je plejmejker Fenerbahčea.

Sumnjiv meč sa Himkijem

U redovima Fenerbahčea bilo je zaraženih korona virusom. Iako predstavnici kluba nisu navodili imena igrača koji su zaraženi, sumnjalo se da je među njima i Slukas.

„Izgleda da su moji saigrači doneli COVID-19 kada su bili u Rusiji i igrali protiv Himkija. Nisam igrao tu utakmicu, ostao sam u Istanbulu. Bili smo baš uplašeni. Kako se kasnije ispostavilo, u Turskoj su potcenili veličinu problema i zato se takmičenje nastavilo kao da se ništa ne dešava. Nadam se da će se sve završiti kako treba“, istakao je Slukas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari