"Ako vam kažu da su teniski tereni vraćeni gradu, mogu onda i da Morava teče ka Nišu:" Gradonačelnik Jagodine tvrdi da nisu tačni navodi sportskog saveza 1Foto: Pixabay

Novi teniski tereni u Jagodini čija je izgradnja finansirana iz gradskog budžeta skoro su spremni za otvaranje. Međutim, još nije poznato kome će pripasti i šta će biti sa starim terenima, ranije izgrađenim, takođe, novcem građana.

Starim terenima gazdovao je Jagodinski sportski savez Jassa, kao i ostalim sportskim objektima u gradu.

Već neko vreme kruže glasine u Jagodini da je dogovoreno da taj teniski prostor, između ostalih, bude ustupljen preduzeću „Visokogradnja inženjering“ zbog izgradnje budućeg stambeno-sportskog kompleksa „Crnjanski“.

Vlasnik te kompanije je Vladan Radovanović, koji je već poznat u Jagodini kao investitor mnogih stambenih objekata, vlasnik dela fudbalkog stadiona i brojnih drugih objekata i jedan od nazastupljenijih i najkrupnijih donatora grada.

Navode o ustupanju starih teniskih terena Radovanovićevoj firmi potvrdio je za Danas predsednik Jagodinskog sportskog saveza Jassa Miodrag Maslar.

„Gradska uprava je predložila da im prepustimo stare teniske terene, da se uđe u postupak prenamene, odnosno za izgradnju zatvorenih bazena, a da grad finansira izgradnju novih terena“, rekao je Maslar.

Nakon toga je, kako kaže, usledila zakonska procedura i resorno Ministarstvo je dalo zeleno svetlo.

„Imamo odluku Ministarstva sporta, ali uslov je bio da se izgrade novi tereni koji su za kategoriju bolji i opremljeniji od starih. Predali smo stare terene gradu, a oni su finansirali izgradnju novih, to je završeno i novi tereni su gotovo spremni za otvaranje“, objasnio nam je Maslar.

Sa druge strane, Vladan Radovanović, vlasnik kompanije „Visokogradnja inženjering“, kaže za Danas da njemu grad nije ustupio teniske terene za izgradnju projekta koji je u toku“.

Ratko Stevanović, gradonačelnik Jagodine, odgovarajući na pitanje da li je Jassa predala terene Gradu, a Grad ih nije ustupio nikome, kaže:

„U našem gradu za sport je zadužena isključivo Jassa, grad finansira sve što se tiče sporta, a Jassa je kao sportski savez zadužena za sve ostalo. Nemamo u skupštini grada nekog ko se bavi time, za sva pitanja možete da se obratite samo Jassi.“

Kada smo mu predočili navode predsednika tog sportskog saveza, on je kazao:

„Ako vam je predsenik Jassa rekao da je to vraćeno gradu, isto tako je mogao da kaže i da Morava teče ka Nišu“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari