Alegri hvali posle remija sa Interom: Najbolji Vlahović od dolaska u Juventus 1foto EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Možda i najveći italijanski derbi zavrešen je sinoć bez pobednika, ali je golom Dušan Vlahović pobrao simpatije svog trenera Masimilijana Alegrija.

Juventus nije uspeo da prestigne Inter na vrhu Serije A; posle 13 kola ima 30 bodova, dva manje u odnosu na prvoplasirane Nerazure.

Sinoćnji meč u Torinu bio je sasviom korektan, Inter je imao koju šansu više, ali suštinski, Juve nije bio u podređenom položaju.

Stara dama je povela lepim golom i školski izvedenim šutem Dušana Vlahovića, dok je Inter, nedugo zatim, izjednačio nakon sjajne akcije i asistencije Tirama ka Lautaru Martinezu.

Vlahović je veoma temperamentno proslavio pogodak, gestikulacijama ostavljajući utisak igrača koji veoma teško podnosi kritike, kojima je opterećen od početka sezone usled malog broja golova.

– Mislim da je Dušan imao najbolji učinak od dolaska u Juventus. Fizički je pobedio De Fraja, dok je sa Kjezom u tandemu imao i više prostora. Već neko vreme nije postigao gol, ali je uvek naporno radio i ne zaboravimo da ima samo 23 godine – poručio je Alegri posle sinoćnjeg meča.

Dokazani stručnjak očekuje još bolje igre njegovih izabranika u nastavku sezone u kojoj Juve nema izazove na međunarodnoj sceni.

– Sreća favorizuje hrabre, pa smo morali da budemo čvrsti, agresivni i nalazimo bolji osećaj ravnoteže nego u prvim utakmicama sezone. Moramo da nastavimo da se usavršavamo, a čvrsta odbrana je veoma važna.

Uprkos tome što je usred sezone ostao bez dvojice važnih igrača u manevru Pola Pogbe (doping) i NIkole Fađolija (nezakonito klađenje) Alegri tvrdi da se Juventus neće pojačati tokom zimskog prelaznog roka.

– Prelazni rok za mene ne postoji u januaru, jer sam veoma zadovoljan timom koji imam na raspolaganju. Naš cilj je da idemo korak po korak, a biti samo dva boda iza Intera je već nešto pozitivno. Glavna stvar je bila da izbegnemo poraz, jer nam to daje dodatni podsticaj u ovom procesu rasta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari