Alegri ne ume da koristi Vlahovića 1foto EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Načinom na koji su izgubili od Đenove (2:1) u poslednjem kolu Serije A, fudbaleri Juventusa trebalo bi da se postide. Ispoljena indolentnost u drugom poluvremenu, posle vođstva golom Dibale, čak se može podvesti pod ozbiljnu sumnju da su crno-beli „navijali“ za domaćina koji je u frontalnoj borbi za opstanak. Osim poraza, nekadašnjim fudbalerima Juvea zasmetala je i činjenica da Dušan Vlahović gotovo da nije bio u korisnoj šansi, odnosno da sve duži golgeterski post nije isključivo posledica nesnalaženja srpskog golgetera.

Posle šest golova i asistencije u prvih deset utakmica za Staru damu, Vlahović je protiv Đenove vezao četvrtu utakmicu na kojoj nije bio efikasan. Još gore, sve ređe ulazi u šanse, a na poslednjem meču bio je nedovoljno konkretan, koristan po igru gostiju zbog čega su sve češći komentari da Maks Alegri, trener Juventusa, ne ume da koristi fudbalske kvalitete srpskog centarfora.

Alesio Takinardi, nekadašnji veznjak Juventusa, koji je stava da u njegovoj generaciji za Vlahovića ne bi bilo mesta, smatra da je neefikasnst nekedašnjeg fudbalera Fiorentine posledica sistema igre koji forsira Alegri.

„Vlahović se muči zbog načina na koji Juventus igra, ekipa ne uspeva da ga dovede u situacije za postizanje golova. Juve ne stvara mnogo prilika i igra loše, pa najbolji napadač u ligi ni ne uspeva da uputi šut ka golu“, stava je Takinardi.

Stručna javnost smatra i da Juve nema kreativca koji bi završnim pasom spajao Vlahovića sa golom, nešto nalik Bonaventure u Firenci. Potencijalni reprezentativac Italije, od 17 golova Vlahovića u dresu „ljubičastih“ ove sezone, nasmestio je Srbinu pet. Reprezentativac Srbije delovao je frustrirano nakon što je zamenjen u Đenovi; kamere su ga uhvatile kako se očajan drži za glavu, na ivici suza.

„Da uvek igra kao što je igrao u Đenovi, to bi bilo dobro za tim. On ne shvata da je njegova partija bila dobra“, izjavio je Alegri posle poraza od Đenove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari