Alegri potvrdio Ronaldov odlazak 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Kristijano Ronaldo nikada nije krio da je narcis; tako se i ponašao sve vreme tokom tri godine boravka u Juventusu.
Da ga zanima samo lična afirmacija, pokazao je i time što je bez konsultacija sa Starom damom izdejstvovao odlazak iz Torina, pozdravivši se pritom tek sa nekolicinom dojučerašnjih saigrača.
I sam trener Juventusa, Masimilijano Alegri, potvrdio je odlazak Ronalda, koji će se, gotovo izvesno, vratiti u Mančester, ali još uvek nije poznato da li će ponovo obući dres Junajteda ili otići u komšiluk.

Juventus traži obeštećenje između 25 i 30 miliona evra za 36-godišnjeg napadača kako bi pokrio amortizaciju njegovog ugovora i cenu transfera prilikom dolaska iz Reala. Istovremeno, oslobodili bi se njegove ogromne godišnje plate od 32 miliona evra neto.

“ Pričao sam sa Ronaldom i on mi je tada rekao da nema nameru da više igra za Juventus. Želi da ode što pre. Zato neće biti pozvan za meč sa Empolijem. Ni juče nije trenirao. Apsolutno nisam razočaran. Kristijano je doneo odluku kakvu je želeo. Svi dođu i odu, takav je život profesionalaca. Juventus je imao velikane poput Omara Sivorija, Mišela Platinija, Zinedina Zidana, Alesandra Del Pjera ili Đanluiđija Bufona koji su odlazili iz kluba. Tri godine je Ronaldo bio ovde, dao je svoj doprinos, bio na raspolaganju Juventusu i sada je rešio da ode. Uradio je dosta za klub, on je veliki šampion i želim mu svu sreću. Nama u Juventusu su sada bitni samo igrači koji žele da igraju ovde“, delovao je ravnodušno Alegri.

Iako je delovalo da će Ronaldo karijeru nastaviti u Mančester sitiju poslednje vesti ukazuju na to da bi mogao da se vrati u Junajted. „Crveni đavoli“ su spremni da Juventusu plate 30 miliona evra na ime obeštećenja a da 36-godišnjem Ronaldu ponude dvogodišnji ugovor vredan 16 miliona evra po sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari