Alegri uz Trapatonija na kupoli Mole Antonelijana 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

U 157. gradskom derbiju Juventusa i Torina u italijanskoj fudbalskoj Seriji A bjankoneri su na svom stadionu savladali „bikove“ s 2:0 golovima Federika Gatija u 47. minutu i poljskog napadača Arkadijuša Milika u 62.

Pobedili su i bez udarnih igala Dušana Vlahovića i Enrika Kjeze, koji su povređeni. Filip Kostić je igrao do 76. minuta. U gostujućem timu branio je standardni Vanja Milinković Savić, Ivan Ilić je zamenjen u 84. minutu, a Nemanja Radonjić nije bio u protokolu.

Torino je Juventusova stalna mušterija. Stara dama je bez poraza u poslednjih 17 duela u Seriji A (13 pobeda), a poslednji put je izgubila kao domaćin još 1995.

Njen trener Masimilijano Alegri je postigao 13 pobedu u „derbiju kupole Mole Antonelijana“ (gradska znamenitost) u svim takmičenjima (prva pre devet godina). Po tome se u istoriji gradskog okršaja poravnao u rekordu s Đovanijem Trapatonijem (1979-85, 1991-93), nekadašnjim Juventusovim trenerom.

Alegri je ostvario još jedno vredno dostignuće. Sada je u Seriji A trener s najviše pobeda (289) od kada uspeh vredi tri boda (1994/95). Nadmašio je Lučana Spaletija. U celoj istoriji Serije A više ih imaju samo Trapatoni i Nereo Roko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari