Aleks Remiro i Rodrigo Rikelme debituju za Španiju 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Selektor Luis de la Fuente objavio je danas spisak pozvanih igrača za naredne dve utakmice koje će odigrati Španija naredne nedelje.

„Crvena furija“ će prvo igrati sa Kiprom u četvrtak, 16. u Limasolu (18h), a tri dana kasnije, u nedelju, 19. protiv Gruzije u Valladolidu (20:45h), a oba meča su deo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra u Nemačkoj 2024.

U pozivu De la Fuentea ističu se četiri debija koja privlače pažnju i zaslužena su: golman Sosijedada Aleks Remiro, koji menja povređenog Kepu, Alex Garcia (Đirona), Aleks Grimaldo (Bajer Leverkusen) i Rodrigo Rikelme (Atletiko).

Nova lica u odnosu na prethodni poziv za Španiju su Niko Vilijams, Injigo Martinez, Jose Gaja i Lamin Jamal. Nedostaju Kepa, Fran Garcia, Ajmerik Laport, Alfonso Pedraza, Ansu Fati i Brajan Saragosa.

Španija je već obezbedila svoje mesto na takmičenju koje će se održati u Nemačkoj, nakon pobede nad Norveškom u poslednjem meču pod vođstvom Luisa de la Fuentea. Ali idućeg vikenda će selekcija pokušati da završi kao lider grupe kako bi bila nosilac na žrebu 2. decembra u Hamburgu, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Real Sosijedad je najzastupljeniji klub sa pet igrača ispred Barselone (4), Atletik Bilbaa (3), Atletiko Madrida i Real Madrida (2), i Arsenala, Aston Vile, Bajer Leverkusena, Đirone, Sitija, Osasune, PSŽ-a, Sevile i Valensije, sa po jednim igračem.

Golmani: Unai Simon, David Raya, Aleks Remiro.

Defanzivci: Karvahal, Navas, Injigo Martinez, Pau Tores, Le Normand, David Garcia, Gaja, Grimaldo.

Vezni igrači: Rodrigo, Zubimendi, Gavi, Mikel Merino, Fabian Ruiz, Sanset, Rikelme, Aleiš Garcia.

Napadači: Morata, Hoselu, Feran Tores, Niko Vilijams, Lamin Jamal i Ojarzabal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari