Aleksa Avramović smiren posle poraza u Superkupu ABA lige: Još uvek se uigravamo, pravimo taktiku 1foto: ABA liga

Neprijanto je Partizan iznenadio svoje navijače u finalu Superkupa ABA lige. Crno-beli su izgubili od Studentskog centra (85:83) a trener Željko Obradović je posle duela poslao poruku svojim igračima da je pred pojedincima period predanog dokazivanja.

Nije sam poraz toliko bitan koliko način na koji su pojedinci pristupili meču i kako su odigrali protiv veoma kvalitetnog protivnika za regionalne prilike.

Evidentno je i da tim još uvek nije kompletiran i da je crno-belima neophodan još jedan „kapitalac“ u centarskoj liniji. S tim u vezi i ne čudi što je klub zainteresovan za dovođenja Bruna Kabokla koji bi svojim znanjem sigurno oplemenio igru na poziciji pet.

Partizan je u finalu vrlo loše šutirao za tri poena (svega 29 odsto) a imao je i osetno manji broj timskih asistencija u odnosu na rivala (14/19). Iako je gotovo polovinu poena ubacio iz reketa (36) osim Zeka Ledeja (13p) ostali igrači iz centarske linije odigrali su vrlo prosečan meč.

Ono što je bilo upadljivo jeste nedovoljno dobro snalaženje Frenka Kaminskog na poziciji pet. U svojoj 30. godini života, prvi put se privikava na evropsku košarku i nema sumnje da će mu trebati vremena da pohvata sve smernice koje mu upućuje trener Željko Obradović.

Defanzivno je protiv Studentskog centra bio veoma porozan, kako u odbrani od protivničkog „pika“ posebno prilikom kratkih otvaranja centara kluba iz Podgorice, tako i na niskom postu.

– Čestitao bih ekipi Studentskog centra, igrali su momci borbeno i na tome i stvarno svaka čast – stisnuo je ruku pobedniku Aleksa Avramović.

Partizan je imao osam poena prednosti u smiraj meča, međutim, umesto da mirno duel privede kraju, usledila je lagana konfuzija koju je rival umeo da iskoristi.

– Mi smo imali osam poena prednosti, mislili smo da smo pobedili. Onda na minut i nešto isto imamo prednost. Sve imamo u svojim rukama i onda pravimo dva-tri greške u napadu i odbrani,oni se vraćaju, Borna Kapusta pogađa fantastičan šut. Još jednom svača mu čast i čestitam im na zasluženoj pobedi.

Avramoviću su dueli u Podgorici bili prvi u dresu Partizana od početka priprema, s obzirom na to da se poslednji priključio, nakon obaveza u reprezentaciji Srbije na Mundobasketu.

– Mi se još uigravamo, ja sam ovaj turnir igrao praktično bez treninga sa ekipom. Radimo još, pravimo taktiku, uigravamo sve varijante. Sve su to neke stvari koje se radi u hodu i moram da kažem da nam je baš dobro došla ova utakmica sa Derbijem. Mi imamo dosta novih igrača, sve ih uvodimo, svako od nas se pronalazi. Nemam sumnje da će to ići u boljem smeru.

Na osnovu viđenog na Superkupu, Avramović smatra da će naredna regionalna sezona sigurno za 30 odsto biti kvalitetnija u odnosu na prethodnu.

– ABA liga je evidentno jača za barem 30 posto u odnosu na prošlu sezonu, posebno Studentski centar. Vidi se napredak kod njih.

Novinare u Crnoj Gori zanimalo je kako se pronalaiz u ulozi potencijalnog uzora mlađima, koji su oduševljeni njegovim partijama na Mundobasketu.

– Idol je prevelika reč, bolje da kažemo uzor, a ako sam nekim svojim primerom skrenuo pažnju kod dece, drago mi je na tome. Trudim se da prema svima ophodim sa poštovanjem.

Po povratku u Beograd, crno-bele očekuje završni turnir pred start sezone. Košarkaši Partizana igraće u Atini 23. i 24. septembra na turniru koji će organizovati Panatinaikos. Na njemu će još učestvovati Efes i Bajern.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari