Poraz Partizana u dramatičnoj završnici finala ABA superkupa, Kapusta trojkom doneo trofej Studentskom centru 1Foto> BETA/ABA league/Dragana Stjepanovic

Košarkaši Studentskog centra osvojili su ABA Superkup pošto su u finalu ovog takmičenja pobedili Partizan rezultatom 83:81 (25:22, 17:18, 21:26, 20:15).

Prvi trofej Podgoričanima u regionalnom takmičenju doneo je Kapusta, koji je četiri sekunde pre kraja, pri vođstvu crno-belih od 81:80, pogodio šut za tri poena.

Studentski centar je bolje ušao u meč i vodio tokom većeg dela prve četvrtine, da bi polovinom drugog perioda, u 16. minutu, stigli do dvocifrenog vođstva (40:29).

Željko Obradović je tada ljutito zatražio tajm-aut, posle kojeg su njegovi igrači serijom od 9-0 uhvatili rezultatski priključak i na poluvreme otišli sa samo dva poena zaostatka (42:40).

U nastavku utakmice oba tima su se oslanjali na šut za tri poena, ali uprkos odličnom šutu ni jedna ekipa nije uspela da stvori prednost veću od pet poena razlike.

Polovinom poslednjeg perioda Partizan je zahvaljujući dobroj igri Doužera i Pantera u napadu stigao do šest poena prednosti (77:71).

Ipak, u poslednja dva minuta Studentski centar je serijom od 7-0 uspeo da priđe na poen zaostatka (81:80), a zatim je Kapusta trojkom u poslednjim sekundama doneo svom timu trofej.

Najefikasniji kod crno-belih bili su Panter sa 23 poena, Ledej je ubacio 13, a Naneli i Doužer po 11 poena, dok su u pobedničkoj ekipi najviše poena postigli Doukins (18) i Kamenjaš (14).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari