Aleksandar Petrović blokirao uplatu Ciboni od strane prijateljskog kluba 1EPA/JORGE ZAPATA

Ideja da se uplatama od pet hiljada evra, od strane prijatelja kluba, u narednih nekoliko dana, prikupi oko tri miliona evra i time spasi Cibona bankrota, inicirana od strane Aleksandra Petrovića, još uvek nije „presušila“ ali ni u potpunosti zaživela. Iako čuveni košarkaš „vukova“ redovno izveštava javnost o dinamici uplata, zanimljivo je i da je jednu odbio, iako je bila u visini od 50 hiljada evra.

Račun dvostrukog prvaka Evrope u blokadi je više od dva meseca. Klub samo igračima koji su nastupali u sezoni za nama duguje pet plata, ukupno više od pet miliona evra. Stečajni postupak je, s tim u vezi, i pokrenut, a jedan od načina da se evropski velikan spasi bankrota jeste i inicijativa pokrenuta od strane Aleksandra Petrovića, „Ace trice“.

„Prvi finansijski izveštaj sa saldom i strukturom uplata biće u petak u 18 časova. Posle toga stanje će biti praćeno svakih 48 sati tako da svi zainteresovani mogu da vide videti u kom smeru ide akcija“, poručio je Petrović.

Negirao je da je akcija nazvana ‘Mi smo Cibona’ u saradnji sa sadašnjom upravom.

„S obzirom na to da se pominje sinergija akcije sa aktivnostima sadašnje uprave moram da naglasim da ja za to nemam mandat. To mora da se zna od samog početka tako da ne bi bilo nikakvih nesporazuma. Svako ko je uplatio ili će uplatiti mora imati jasnu sliku stanja!“, naznačio je i cenjeni stručnjak, koji je i kao trener radio u Ciboni.

Petrović je otkrio i jedan detalj, vrlo interesantan i intirgantan.

„Juče sam stopirao uplatu ljudi iz jednog prijateljski nastrojenog kluba (nije iz Srbije) u visini od 50.000 evra, jer smatram da pitanje opstanka Cibone u ovoj fazi treba da rešavamo mi sami. Na kraju ću otkriti o kom klubu je reč. U svakom slučaju – hvala.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari