Vučić razgovarao sa predsednikom UEFA Čeferinom o izgradnji stadiona u Srbiji 1Foto: Screenshot/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin ocenili su danas da veliki projekti i ulaganja Srbije u izgradnju stadiona i unapređenje fudbala u našoj zemlji daju ogroman doprinos poboljšanju konkurentske ravnoteže u evropskom fudbalu i smanjenju jaza između elitnih i ostalih klubova.

To predstavlja jedan od glavnih ciljeva delovanja UEFA u narednom periodu, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

Čeferin i Vučić razgovarali su na sastanku o jačanju saradnje, zajedničkim aktivnostima u pogledu promocije najviših vrednosti za koje se zalaže evropska kuća fudbala, kao i o velikim projektima u koje Srbije ulaže u skladu sa najvišim standardima UEFA.

Vučić je istakao da je Čeferin umnogome unapredio ovu organizaciju, kao i da će Srbija i njen nacionalni fudbalski savez ostati pouzdan partner UEFA kada je u pitanju zalaganje za konkretnu realizaciju strategije i kontinuiranog napretka fudbalskog sporta.

On je istakao snažan zamah ulaganja države Srbije u fudbal u celini, a pogotovo u izgradnju stadiona širom Srbije i dodao da se u našoj zemlji trenutno grade vrhunski stadioni u Leskovcu, Zaječaru, Loznici i ostalim gradovima u kojima je to predviđeno.

Prema njegovim rečima, u Surčinu se planira izgradnja nacionalnog stadiona u skladu sa najvišim standardima UEFA, čime će se Srbija svrstati u red onih zemalja koje mogu da organizuju i vrhunske fudbalske događaje, poput finala Lige šampiona.

Predsednik UEFA Čeferin istakao je da je saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije na izuzetnom nivou.

Čeferin je dodao da UEFA i FSS zajedno i posvećeno rade na realizaciji strategije koja, pre svega, promoviše kvalitetan fudbal, međusobno poverenje, konkurentnost i ukupni prosperitet fudbalskog sporta, a posebno mladih fudbalera kojima treba obezbediti najbolje i fer uslove za razvoj i napredak.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari