Alimpijević želi pojačanje iz NBA lige, Bešiktaš spremio prebogat paketić 1EPA-EFE/ERIK S. LESSER

U Turskoj mnoge stvari nisu logične, tako da informacija koja dolazi iz Istanbula deluje kao „kamilica“.

Bešiktaš odavno nije konkurentan u košarkaškoj sferi Turske.

Poslednji put je bio šampion davne 2012. i u decenijskom traganju za povratak na tron mahom je u leđa gledao Efesu i Fenerbahčeu.

Dušan Alimijević je prošlog leta pristao da preuzme crno-bele iz Istanbula, svestan turbulentne klime u tom klubu.

Moglo se pretpostaviti da je prethodno imao podrobnije razgovore sa vodećim ljudima koji su mu predstavili dugoročni projekat.

Bešikataš je, možda i mimo očekivanja, već u tekućoj takmičarskoj godini pokazao da je kadar da se košarkaški potuče sa jačima i pokuša da im pokvari planove u domaćem prvenstvu.

Kako bi povećao šanse u plej-ofu, a svestan činjenice da su istekli rokovi za pojačanja u Evrokupu, odlučio je da pošalje ponudu Furkanu Korkmazu, dugogodišnjem NBA igraču.

Reprezentativac Turske ostao je nedavno bez klupskog angažmana. Nakon trejda iz Filadelfije u Indijanu, Pejsersi su ga otpustili tako da je sada slobodan igrač na tržištu.

U tom statusu ima pravo da potpiše i za klub iz Turske, ali uz mogućnost da jedino nastupa u domaćem prvenstvu.

Bešiktašu to ne smeta, naprotiv. Kontaktirao je nedavno samog igrača, dobivši odgovor da je za mogući dolazak spreman ukoliko bude dobio čak 600.000 evra do kraja sezone i ugovor na samo nekoliko meseci, tačnije do juna, s obzirom na to da tokom leta namerava da se izbori za novu šansu u NBA ligi.

Korkmaz je u poslednjoj godini ugovora sa Filadelfijom imao platu od 5.370.000 evra, doduše u bruto iznosu.

On je od 2017. godine u NBA ligi i bio je pod ugovorom sa Filadelfijom. POvremeno je odlazio na „kaljenje“ u Razvojnu ligu, nastupajući za Delaver 87.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari