Alkaras osvojio titulu u Indijan Velsu i vratio se na prvo mesto ATP liste 1Foto: Beta/AP/Mark J. Terrill

Španski teniser Karlos Alkaras osvojio je noćas titulu na mastersu u Indijan Velsu, pošto je u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva posle dva seta, 6:3, 6:2 i vratio se na prvo mesto ATP liste.

Alkaras je sa drugog mesta preuzeo prvu poziciju od srpskog tenisera Novaka Đokovića koji nije igrao u Indijan Velsu pošto nije mogao da doputuje u SAD jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Mladi 19-godišnji Španac nije izgubio set na turniru i osvojio je treću masters titulu u karijeri, posle Majamija i Madrida.

„Ostvario mi se san, ponovo. Biti ispred tako sjajnih igrača kakav je Novak, sjajan je osećaj. Ovo je bio savršeni turnir“, rekao je Alkaras.

On je pobedio Medvedeva posle 70 minuta, tri puta mu je oduzeo servis, a ruski teniser nije uspeo da napravi nijedan brejk.
„Ovo mi mnogo znači. Vratiti prvo mesto, to je ludo. Posebno mi znači to što sam ovde osvojio turnir, volim ovaj turnir. Zaista uživam ovde i od prvog dana osećam ljubav i podršku. Neverovatno je na ovakav način igrati ovde 10 dana“, naveo je Alkaras.

On je postao prvi teniser koji je u Indijan Velsu osvojio titulu bez izgubljenog seta još od Švajcarca Rodžera Federera 2017. godine.

„Zaista verujem u svaki udarac, ako promašim, ne smeta mi. Napredovao sam u smislu da nisam pod pritiskom, opušten sam. Zbog toga pokazujem sjajan nivo igre, ne osećam pritisak, uživam i igram opušteno“, dodao je Alkaras.

Medvedev je prekinuo niz od 19 pobeda, koji je počeo osvajanjem titule u Roterdamu, a zatim i trijumfa na turnirima u Dohi i u Dubaiju.

U ženskoj konkurenciji titulu je osvojila Kazahstanka Elena Ribakina, pobedom protiv Beloruskinje Arine Sabalenke 7:6, 6:4.

Ribakina i Alkaras su za titule u Indijan Velsu dobili po 1.262.220 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari