Alkaraz hoće titulu i na Rolan Garosu 1 EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Posle osvajanja prvog Mastersa u karijeri, 18-godišnji teniser najavljuje napad i na grend slem trofej.

„Mali Nadal“ ne zadovoljava se zvanjem najmlađeg osvajača jednog turnira klase 1.000 (bodova), nego podiže lestvicu ličnih očekivanja u nastavku sezone.

„Rekao bih mogu osvojiti Rolan Garos. Spreman sam, pun samopouzdanja, verujem u nivo svoje igru, fizičku spremu i mentalitet. Možda se to neće desiti na Rolan Garosu, ali verujem da sam spreman da osvojim grend slem titulu ove godine. I ne plašim se da to kažem. Znam da će u Parizu biti fantastičnih igrača kao što su Nadal, Medvedev, Cicipas, Zverev, Đoković… Svi oni najbolji, svi favoriti. Osećam se spremnim za titulu, ali nikada ne znaš šta može da se dogodi“, ne grize se za jezik u izjavama Karlos Alkaraz, novopečeni vladar Majamija i zemljak slavnog Rafaela Nadala.

Momku iz Mursije fantastično ide ove sezone, ali kaže da ne postoji posebna tajna njegovih uspeha i izbijanja na 11. mesto ATP liste.

„Svakog dana stavim po jednu ciglu u svoju kuću, i to na najbolji mogući način. Moj fizioterapeut Huanho mi je poslao motivacioni snimak u kojem se kaže ’ne pokušavaj da sagradiš najveći i najimpresivniji zid, već se koncentriši da svakog dana staviš jednu ciglu na najbolje moguće mesto’. Upravo to i radim“, zaključuje Alkaraz.

Sledeći turnir za Španca biće Masters u Monte Karlu od naredne nedelje, gde se nada reprizi učinka iz SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari