Alkaraz izgubio od Zvereva na Završnom turniru u Torinu, Španac korak dalje od eventualnog duela sa Đokovićem 1Aleksander Zverev. Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

 

Španski teniser Karlos Alkaraz izgubio je od Nemca Aleksandra Zvereva sa 6:7, 6:3, 6:4 u prvom meču “Crvene grupe” na Završnom mastersu u Torinu.

U duelu u kojem je gotovo sve zavisilo od toga koliko će dobro servirati Nemac, ispostavilo se da je Zverev uspeo da iskoristi svoj najjači adut, a da je u drugom i trećem setu napravio po jedan brejk i tako stigao do velikog trijumfa.

U petom gemu trećeg seta trenutno osmi igrač na ATP listi oduzeo je servis Alkarazu, ali se odmah zatim povredio i bilo je očigledno da se teško kreće.

Alkaraz izgubio od Zvereva na Završnom turniru u Torinu, Španac korak dalje od eventualnog duela sa Đokovićem 2
Karlos Alkaraz. Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Ipak, zahvaljujući servisu sačuvao je prednost i tako došao do prve pobede na turniru na kojem nastupa osam najboljih igrača na ATP listi u 2023. godini.

Alkaraz, koji je bio veliki favorit, ovim porazom znatno je umanjio svoje šanse da osvoji jedno od prva dva mesta u grupi, plasman u polufinale i eventualniCicipas i Rune. Srpski teniser bi eventualnom pobedom obezbedio i plasman u polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari