Alkaraz potpuno iskren: Đoković je najbolji svih vremena 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Španski teniser nema nikakvu dilemu da je na osnovu osvojenih trofeja Novak Đoković najboljih igrač svih vremena.

Karlos Alkaraz prolazi kroz težak period u karijeri.

Iako je tek na početku, suočava se sa ogromnim pritiskom i očekivanjima javnosti, o čemu je nedavno pričao.

Svestan je Španac da ono što teniska javnost očekuje nije moguće i da je za uspeh na terenu potrebno da se više faktora ispuni kako bi u kontinuitetu osvajao trofeje.

Poslednji je podigao još na Vimbldonu prošle godine; od turnira u Londonu traži formu i pokušava da dođe do samog teniskog vrha.

Na poslednjem turniru u Južnoj Americi (Rio de Žaneiro) morao je da preda meč prvog kola, već posle dva uvodna gema, zbog povrede skočnog zgloba.

– Sezona je veoma duga i ne obraćam mnogo pažnje na to. Želim da pobeđujem, želim dobar rezultat na svakom turniru na kom igram. Trudim se da ne budem pod pritiskom zbog rezultata. Morate da učite iz svakog poraza. Sada obraćam pažnju na to kako da upravljam određenim trenucima i da bolje čitam igru – poručio je Alkaraz tokom intervjua za špansku Marku.

Iskreno je talentovani teniser pričao o porazima koji su ga naročito zaboleli i čijih se ishoda i danas odlično seća.

– Bilo je mečeva i poraza koji su me pogodili, poput onih od Aleksandra Zvereva i Đokovića na ATP finalu, od Nikolasa Đarija u polufinalu Buenos Ajresa – naglasio je Alkaraz, priznavši i da je zaplakao nakon poraza od Đokovića na poslednjem Završnom turniru u Torinu.

Tokom zanimljivog razgovora, 20-godišnji teniser složio se sa nedavnom izjavom Rafaela Nadala da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

– Svako ima svoje viđenje stvari. Za neke je Đoković najbolji, za druge Nadal, za treće Federer. Rafa je rekao da je Đoković najbolji po brojkama, tako i ja mislim. Đoković je najbolji u istoriji po brojkama, u to nema sumnje. Verujem da je priča o tome ko je najbolji nešto što prevazilazi brojke. Sva trojica su tu i za mene su sva trojica velikani.

Razmišljajući o dostignućima Đokovića na grend slemu i osvojena 24 trofeja na najvećim turnirima, Alkaraz smatra da to predstavlja ogroman izazov za njega ali i opterećenje.

– Imati 24 grend slem titule je preveliko očekivanje. To je nešto što tražim, ko ne bi želeo to, ali to je preveliko razmišljanje.

Alkaraz je naveo da želi da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

– Endi Mari me inspiriše, jer je osvojio dva olimpijska zlata. Nadam se da ću i ja to da uradim – otkrio je Alkaraz jednu od svojih najvećih želja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari